Home / Ekonomija / RRA ODUZELA DOZVOLU ZA RAD Knjazevackoj Televiziji VG4

RRA ODUZELA DOZVOLU ZA RAD Knjazevackoj Televiziji VG4

Na danasnjem  prvom sastanku  novog upravnog odbora vec bivse RADIO TELEVIZIJE VG4  iz Knjazevca procitano je pismo stiglo iz Republicke Radiodifuzne Agencije RRA  u kome se zbog brojnih nepravilnosti oduzima ,,privremena ,, dozvola za rad – emitovanje Televiziskog programa.Tokom popodneva program Knjazevcake televizije vise nije bio dostupan gradjanima Knjazevca.


Posle kupovine Kragujevacko – Krusevackog ,,privatnika,, Javno  preduzece Radio Televizije Knjazevac  i brojnih problema oko njegovog rada i opstanka danas je RRA oduzeo dozvolu za rad ovoj jedinoj  Knjazevackoj televiziji. Prethodnih dana 14 juna raskinut je kupoprodajni ugovor sa tadasnjim vlasnikom Goranom Vesicem koji je preko svojih ljudi kupio dve fime u Knjazevcakoj opstini : Knjazevcaku firmu Puteve i bivsu Radio Televiziju Knjazevac. Prvo je jedna od najbolje kotiranih firmi u oblasti putarstva u regionu otisla pod ,,stecaj,, iako u celloj svojoj istoriji nikada nije bila cak ni u blokadi sve do prodaje. Zatim je uporedo sa strajkom Vesiceve firme KAZIMIR iz Kragujevca

————————————————

Traže plate od pre pet godina

Glas javnosti - Ekonomijapročitaj celi članak Tuesday, 26. August 2008. 10:51 KRAGUJEVAC – Većina radnika u građevinskom preduzeću „Kazimir VG4“ nastavila je juče štrajk zahtevajući isplatu zaostalih zarada u poslednjih pet godina, isplatu regresa u poslednje dve godine i preispitivanje kupoprodajnog ugovora. Nezadovoljni radnici započeli su štrajk pre 10 dana zbog neisplaćene tri zarade i neuplaćenih obaveza prema fondu PIO u proteklih deset meseci. —————————————————————————————————————— pocela ,,slicna,, sudbina po zacudjuce istom modelu da se desava u Knjazevackoj Televiziji.U to vreme Goran Vesic gubi firmu za firmom – odnosno agencija za privatizaciju raskida ugovore zbog  neizmirenja obaveza od starne Gorana Vesica koji uspeva da kupuje firme na tudja imena za male pare izbegne pravne posledice  (zastitno Pravilo Agencija za Privatizaciju kaze ako  jedared  kupac ne ispuni nijednu od obaveza iz ugovora te nanese stetu firmi-agenciji oduzima mu se pravo da nastavlja kupovinu firmi na svoje ime – zbog eventualnih zloupotreba u procesu tranzicije i privatizacije). Glas javnosti

————————————————

nastaju problemi sa ispaltama zarada u Knjazevackoj  Televiziji.

Novi upravni odbor poslao je  dopis skupstini opstine Knjazevac  da se spreci gasenje i radija koje funkcionise  u sklopu iste firme, cija je sudbina neizvesna  i pitanje dana kada ce se i ono ugasiti.Bivsa firma RTV VG4 koja u nazivu nosi ime svog ,,gazde,, Gorana Vesica  i broj 4 njegovog dresa iz mladalackih dana kada je igrao fudbal opterecena je brojnim obavezama odnosno duzna je pre svega drzavi na ime neplacenog poreza i doprinosa na zarade radnika koji su tuzili firmu i dobili sudske presude u svoje ime te na taj nacin je sud bio primoran da zaplenom i prodajom imovine – TEHNIKE  radija i televizije  podmiri deo plata zaposlenima.Nekolicina radnika je dala zbog   lose situacije u firmi dala otkaz, dok je ostatak radnika presao u gradjevinsku ,,gazdinu firmu,, pod nazivom NISKI VG4  koja potrazuje na ime ,,neizmirenih racuna,, prema RTV VG4 preko 6 miliona dinara.Skoro toliku sumu potrazuju i radnici za plate dok se ostatak  duguje RRA , Elektrodistribuciji, Telekomu,  Vodovodu i ostalim firmama.Dug se svakim danom povecava na ime kamata te sada iznosi preko 12,5 miliona dinara.Kako nezavnicno saznajemo Knjazevackoj televiziji preti NEMINOVNI  STECAJ ili eventualna nova prodaja pod uslovom da neko izmiri stara- nova dugovanja ovog Knjazevackog medija.

U Knjazevcu Televizijski Informativni program emituje Regionalna RTV Zajecar dok radio program emituje Regionalni RADIO EM iz Knjazevca na prostoru opstine Zajecar i Knjazevac.Ostaje nam da vidimo kako ce  opstina Knjazevac reagovati na ponudu UO Radio Knjazevca zbog pokrivenosti  ostalih medija informacijama iz nase opstine.






*

One comment

  1. to je vise nebitno

    Neka vas j**e Knjazevcani taj prostakus Goran Vesic kad neumete da uzmete Bapsijevu “GOVNJIVU MOTKU”…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...