Home / Knjaževac / Organizovani skrining pregledi u ZC Knjaževac

Organizovani skrining pregledi u ZC Knjaževac

Minіstarstvo zdravlja Republike Srbije i Zavod za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut” pokrenuli su Nacionalni program organizovanog skrininga kolorektalnog karcinoma i Nacionalni program organizovanog skrininga raka grliha materice. Zdravstveni centar Knjaževac u saradnji sa nadležnim republičkim organima učestvuje u sprovođenju ogranizovanih skrining pregleda.

U okviru Nacionalnog programa organizovanog skrininga raka grlića materice planirani obuhvat u 2020. godini je 75% osoba ženskog pola, starosti od 25 do 64 godine.

U okviru Nacionalnog programa organizovanog skrininga kolorektalnog karcinoma planirani obuhvat u 2020. godini je 40% osoba muškog i ženskog pola, starosti od 50 do 74 godine.


U skladu sa navedenim, stanovnici opštine Knjaževac mogu u narednom periodu očekivati pozive Zdravstvenog centra Knjaževac za besplatno testiranje, koje će dobijati  na kućnim adresama.
Dodatna objašnjenja dostupna su na sajtu: www. skriningsrbija.rs

Molіmo sve sugrađane da prihvate poziv, obave testiranje i na taj način sačuvaju svoje zdravlje, apeluju iz ZC Knjaževac.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...