Home / Knjaževac / Miloš doveo Kineze u Knjaževac ( Video)

Miloš doveo Kineze u Knjaževac ( Video)

U društvu Miloša Ćirića, koji već tri i po godine radi kao fudbalski trener u Kini, krajem prošle nedelje Timočanin su posetili gosti sa dalekog istoka – Tian Li, predsednik Akademije Joy soccer i Huang Bo, vlasnik turističke agencije.
Nekadašnji igrač Timočanina, Miloš Ćirić, već tri i po godine radi kao fudbalski trener u Kini. Ovog leta vratio se na kratko u rodni grad, ali iz dalekog Šengžena nije došao sam. U posetu Knjaževcu stigli su Tian Li, predsednik Akademije Joy soccer, u kojoj Miloš radi kao koordinator svih selekcija i Huang Bo, vlasnik jedne franšize turističke agancije.

„Zajedno sa gostima ovih dana obilazimo gradove u istočnoj Srbiji i sagledavamo mogućnost za uspostavljanje saradnje. Najviše im se dopada to što je ovo veoma bezbedno područje, sviđa im se i priroda, ima dosta zelenila, a konkretno ovde u Knjaževcu veoma su zadovoljni izgledom kompleksa gradskog stadiona. Uz to, razmatramo i mogućnosti za saradnju na planu turizma i posebno onog segmenta koji se odnosi na sportski turizam“, kaže Miloš Ćirić.

Gosti iz Kine na gradskom stadionu upoznali su se sa bogatom istorijom Fudbalskog kluba Timočanin, dugom gotovo čitav vek, a bila je ovo prilika da se domaćini pohvale i nedavno osvojenom duplom krunom.


„Fudbalska akademija Joy soccer postoji od 2014. godine. S obzirom da je u Kini fudbal još uvek nedovoljno razvijen, namera nam je da, kroz rad sa decom, dižemo kvalitet fudbala. Voleo bih da se ostvari saradnja sa Srbijom i da deca iz Kine dolaze ovde da uče fudbal. Ovde svi igraju fudbal – i devojčice i dečaci i stekao sam utisak da ste izuzetno talentovana nacija za sport. U Kini nije tako, tamo su deca uglavnom okrenuta učenju, a sport ih mnogo manje zanima. Što se tiče Miloša, izuzetno smo zadovoljni saradnjom, veoma kvalitetno radi i deca u našoj Akademiji veoma brzo napreduju“, rekao je Tian Li.

Miloš dodaje da je prezadovoljan svojim angažmanom u Kini, a zahvaljujući brojnim srpskim trenerima koji su minulih godina sa velikim uspehom radili u toj zemlji, sada je znatno lakše svim fudbalskim stručnjacima i igračima koji dolaze iz Srbije. Na kraju, Miloš Ćirić poručuje da, iako planira duži boravak u Kini, ne isključuje mogućnost da jednog dana trenersku karijeru nastavi u rodnom gradu i klubu u kome je načinio prve fudbalske korake.

Tokom svoje posete Kineska delegacija obisla je i Vinariju Jovic u Knjazevcu gde je imala priliku da se upozna sa Turističko privrednim potencijalima naše opstine.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...