Home / Bezbednost / Knjaževac: Sutra sahrane preminulih

Knjaževac: Sutra sahrane preminulih

 

Na istočnom groblju u Knjaževcu sutra u 14 časova obaviće se sahrane Ivana Ronića i Jastreba Asanovića koje je nakon kraće svađe hicima iz Kalašnjikova ubio Nenad Ronić (63).

“MAMA, ČUVAJ MI SINA” Ivan (19) koga je deda ubio u krvavom piru u Knjaževcu izdahnuo sestri i majci pred očima.

Anđela Ronić, sestra Ivana i Jastreba, koje je ubio pomahnitali deda i tast Nenad Ronić iz Knjaževca, kaže da je njen deda nameravao da zatre čitavu porodicu

Ivan Ronić (19), koga je hicima iz “kalašnjikova” ubio deda Nenad Ronić (63), na samrti je svojoj majci Moniki, a ubičinoj ćerki, navodno poručio “da čuva njegovog sina starog svega 20 dana”.

Anđela Ronić, mlađa sestra ubijenog Ivana opisala je poslednje minute života svog brata: “Ležao je u hodniku obliven krvlju i kroz šapat je više puta ponovio: ‘Mama, ja znam da sam gotov. Samo te jedno molim, čuvaj mi sina. Ne daj da ga niko drugi uzme. Čuvajte ga samo ti i moja Romana’. Majka ga je tešila i govorila mu da će ostati živ”.

Nesrećna devojčica bila je svedok krvavog pira svog dede Nenada, koji je, osim unuka Ivana, ubio i njegovog oca, a svog zeta Jastreba Asanovića (38), dok je Ivanovu ženu Romanu (20) i rođenog brata Bendžamina (15) teško ranio. Anđela kaže da je kobne večeri sa majkom, ocem, braćom, snajom Romanom i bratancem od 20 dana sedela u kući kada je deda uleteo u dvorište i počeo da rešeta.

  • Strašno je bilo! Odjednom smo čuli dedu kako viče i počela je pucnjava. Tata i mama su istrčali iz sobe, a deda je pucao gde je stigao. To su bile sekunde. Romana, moja snaja i supruga mog brata Ivana, izašla je napolje, pa utrčala u sobu i viknula mi da uzmem njihovu bebu i spasem je. Brzo sam dohvatila bebicu i sakrila se iza kreveta. Sela sam na pod, spustila glavu da me deda ne vidi ako uđe. Onda je sve zamuklo – priča Anđela i nastavlja: “Izašla sam iz sobe i videla Ivana kako leži u hodniku. Tata je bio u dvorištu i on sav krvav, okrenuo je glavu prema mami, uzdahnuo i umro. Umro je otvorenih očiju, gledao je mamu. Posle je došla policija, a ja sam izlazila iz kuće da gledam tatu, da ga zapamtim. Satima je mrtav ležao u dvorištu”, prenosi Kurir.

Veću tragediju sprečio je komšija koji je, čuvši rafalne pucnje, odmah izašao iz kuće i preskočio ogradu i prišao Nenadu sa leđa. Potom mu je oteo pušku, a Nenad je zatim pobegao.

Komšija je ispričao da je, kada je oteo Nenadu oružje, video da je ostao još samo jedan metak, što znači da je 29 ispalio na svoje potomke.

Rođaci i komšije ubijenog Jastreba Asanovića (38) i Ivana Ronića (19) najavili su da će demolirati kuću ubice Nenada Ronića (63).

Policija je odmah reagovala, pa je jedno policijsko vozilo parkirano ispred Nenadove kuće koja je inače prazna.

Podsetimo, Nenad je ubio sinoć zeta Jastreba i unuka Ivana, a teško ranio snaju Romanu (20) i drugog unuka u dvorištu porodične kuće u Knjaževcu.

Zločinu je, kako saznaje Kurir, prethodila svađa između Ivana i njegovog brata od strica K.R. kog je Ivan pretukao, nakon čega se K.R. požalio dedi Nenadu, koji je potom uzeo pušku i otpočeo krvavi pir.

Ronić je nakon krvavog pira bacio pušku u dvorište i pobegao u nepoznatom pravcu, ali ga je policija ubrzo uhapsila.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Knjaževčani Trijumfom započeli sezonu u Prvoj regionalnoj ligi (Foto & Video)

Кošarkaši Кnjaževca savladali su Topličanin iz Prokuplja rezultatom 85:77 (24:11,18:20,23:23,20:23) na startu ...