Home / Bezbednost / Knjaževac: Nenad u kući krio kalašnjikov, dva pištolja i bombu!

Knjaževac: Nenad u kući krio kalašnjikov, dva pištolja i bombu!

 

U domu Knjaževčanina Nenad Ronić (63), koji je u nedeelju uveče iz “kalašnjikova” ispalio smrtonosne hice u zeta Jastreba Asanovića (38) i unuka Ivana Ronića (18), i teško ranio još dve osobe, nađena su još dva pištolja i ručna bomba.

Osumnjičeni Ronić nije želeo da otkrije od koga je, kada i kojim povodom nabavio automatsku pušku AK-47, iz koje je u zeta, dvojicu unuka i suprugu jednog od njih ispalio 30-tak hitaca, kao jni ostalo orućžje i bombu.

  • Niti je bio na ratištu pa da mu je ostalo kao “uspomena”, niti je povezivan sa nekim ozbiljnijim kriminalom i grupama, da bi u kući držao automatsku pušku AK-47. Život mu nije bio u opasnosti, nije imao mnogo para, živeo je od onog što mu sin pošalje iz Nemačke, pa mu oružje sigurno nije bilo potrebno da zaštiti imovinu. Sve to, međutim ukazuje da je “kalašnjikov” nabavio da bi nekoga zaplašio ili ubio – saznaje “Blic” od sagovornika upoznatog sa istragom i dodaje da ni komšije osumnjičenog Ronića nisu znale da on u kući ima “kalašnjikov”.

Da su znali, kažu za “Blic” sigurno bi na to ukazali svim ljudima iz naselja, ali i policiji koja sada, zbog moguće odmazde, čuva ubičinu kuću.

  • Strašno je sve to što se desilo. Jadna Monika je u trenutku izgubila najstarijeg sina, muža, mlađi sin i snaja koja se tek porodila, ranjeni su. Nenad je hteo da ubije i nju, a samo spletom srećnih okolnosti, što ga je komšija razoružao, ona je ostala živa. A kako joj je, samo ona zna, i ne dao Bog nikome to što je ona doživela. Odveli su je u Niš da vidi sina i snahu, a ovde je samo gledala u jednu tačku. Nije se pomerala, kao ni Jastrebovi roditelji, a Ivanovi baba i deda, Ljiljana i Dragan – kažu za “Blic” rođaci i dodaju da se nadaju da će se maloletni B. J. (15) i snaha Romana, u koje je zlotvor takođe pucao, oporaviti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Knjaževac : Još četrdeset troje ljudi zaraženo koronom

   Korona virusom u Knjaževcu  inficirano je četrdeset troje ljudi, podaci su ...