Home / Bodybuilding / U subotu Međunarodno takmičenje za paraolimpijce u Knjaževcu

U subotu Međunarodno takmičenje za paraolimpijce u Knjaževcu

Prvo otvoreno prvenstvo Knjaževca u paraolimpijskoj disciplini „bench press“ za osobe sa invaliditetom biće održano u subotu, 6. aprila u Konaku Barka .

Za prvenstvo je prijavljen veliki broj takmičara iz Bugarske, Makedonije i Srbije. Organizator je Pauerlifting i bodi bilding sport klub Knjaževac, uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza.

Značajan doprinos organizaciji dala su i lokalna udruženja – Opštinska organizacija invalida rada i osoba sa invaliditetom i Udruženje multiple skleroze koja će na mestu održavanja takmičenja postaviti svoje štandove, a predviđeno je da na otvaranju nastupe i članovi Škole folklora „Kolo“.

Pored zvaničnog takmičarskog programa, planiran je i bogat revijalni, prateće program u okviru koga će učesnici biti u prilici da se oprobaju u šahu, pikadu i trci invalidskim kolicima. Najavljen je dolazak čelnika srpskog Paraolimpijskog komiteta, profesora sa niškog Fakulteta za fizičko vaspitanje, kao i svetskog prvaka u trci invalidskim kolicima, sportiste iz Litvanije, koji će svojim prisustvom dodatno dati na značaju ovom prvenstvu.

Takmičenje se održava naredne subote, 6. aprila, u Konaku Barka od 13 časova.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...