Home / 2020 / Deda zaklan zbog para! – Stravičan zločin u selu Lalinac u okolini Svrljiga!

Deda zaklan zbog para! – Stravičan zločin u selu Lalinac u okolini Svrljiga!

Borisav Kostić (76) svirepo likvidiran u svojoj kući, a motiv je najverovatnije pljačka, jer je starac bio situiran. Najpre se mislilo da se Kostić ubio, pošto mu je nož nađen u ruci, ali obdukcija je pokazala da mu je neko prerezao vrat.

Borisav Kostić (76) iz svrljiškog sela Lalinac zaklan je 22. decembra u njegovoj kući!

Motiv stravičnog zločina, po svemu sudeći, jeste pljačka jer je Kostić bio situiran, a najverovatnije je imao nešto novca u kući, pošto je nedavno prodao deo imanja.

Alarmirala policiju

Kako smo saznali, telo nesrećnog starca nađeno je zahvaljujući jednoj njegovoj prijateljici iz Knjaževca, koja je alarmirala policiju, jer joj se Borisav izvesno vreme nije javljao.



Dvadesetak dana pre nego što je ubijen, Borisav je prodao kuću u Svrljigu, a priča se da je prodao i još dve njive

Policajci su zatekli Kostića mrtvog u kući, sa prerezanim vratom, a krvavi nož mu je bio u ruci. Pošto je u kući nađena i medicinska dokumentacija koja pokazuje da se Borisav lečio od leukemije, sve je ukazivalo na to da je starac rešio da sam sebi prekrati muke.

Međutim, pošto nije bilo svedoka Kostićeve smrti, procedura nalaže da se uradi obdukcija, koja je pokazala da Borisav, osim masnica na grudima i velike posekotine na vratu, ima i povrede po rukama, koje su nastale dok se branio od napadača. Nakon ovog saznanja Više javno tužilaštvo u Nišu naložilo je da se istraga nastavi i započela je potraga za ubicom.

Meštani Lalinca uvereni su da je Borisav ubijen zbog para i da je ubica sigurno saznao da je Kostić nedavno došao do veće sume novca.

– Dvadesetak dana pre nego što je ubijen, Borisav je prodao kuću u Svrljigu, a priča se da je prodao i još dve njive. Ne verujem da je to učinio neko iz sela, Kostić je sa svima ovde bio dobar. Kod njega su često dolazile neke ženske iz Knjaževca, viđao sam ih kako kolima staju ispred njegove kuće – priča Lalinčanin Milutin Mitić.

I prvi Kostićev komšija tvrdi da niko od meštana ovog sela nije imao razloga da naudi Borisavu.

– Radio sam s njim u kožari 18 godina, on se nikada ni sa kim nije svađao, niti se ikome zamerio. Žena mu je umrla pretprošle godine, a otac prošle godine. Borisav je nakon toga počeo često da izlazi. Kupio je nov auto i svakog jutra odlazio u Svrljig, a vraćao se uveče – ispričao je komšija.

Sahranjen u petak

On dodaje da je Borisava poslednji put video u ponedeljak, kada je starac rano ujutro krenuo u Svrljig.

– Sutradan mi je snaja kazala da je Kostićeva kuća puna policije i da je nađen zaklan – kazao je komšija.

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog zločina.

– Na mestu zločina je pronađen nož, ali se ne zna da li je Kostićev ili ga je ubica doneo. Nož je star, korišćen je duže vreme, a ubica ga je stavio žrtvi u ruku, kako bi skrenuo istragu i prikazao sve kao samoubistvo. Još nije poznato koliko je para ukradeno iz kuće – objašnjava naš sagovornik.

Borisav je u petak sahranjen na groblju u Lalincu, a poslednji ispraćaj ubijenog starca organizovala je njegova ćerka. Ona nam je kratko kazala da nije bila u kontaktu s ocem i da nema mnogo saznanja o njegovom životu

Sličan zločin u obližnjem Merdželatu

Policija ispituje da li brutalno ubistvo Borisava Kostića ima veze sa stravičnim zločinom od pre tri godine u obližnjem selu Merdželat. Tada je ubijen 93-godišnji Veselin Božović, koga je zločinac pretukao sekirom, a onda ga ugušio jastukom. Veselinova ćerka je tvrdila da je motiv ubistva pljačka, a ubica nikad nije pronađen.

Sličan zločin dogodio se i 2016. u selu Galibabinac, nedaleko od Lalinca, a žrtva je bio Momčilo Simonović (59). Za neprijavljivanje ovog zločina nepravosnažno je na dve i po godine osuđena Momčilova prijateljica Lidija Stejković, a ubica je i dalje nepoznat.




Izvor https://informer.rs/hronika/vesti/574297/lalinac-svrljig-deda-klanje-ubistvo-zlocin?fbclid=IwAR23T643KfAjg97A5LL324-WSrbVvus_bwSiJQzDSaoSc3jcl1K3hfSV6ow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

IZGOREO AUTOBUS KOD KNJAŽEVCA – VOZIO ZA BABIN ZUB (VIDEO)

Još jedan saobraćajni udes. Potpuno je izgoreo autobus na putu Knjaževac-Babin Zub. ...