Home / Knjaževac / Dačija za Zdravstveni centar u Knjaževcu

Dačija za Zdravstveni centar u Knjaževcu

Dačija za Zdravstveni centar u Knjaževcu

Dačija za Zdravstveni centar u Knjaževcu

 

Zdravstvenom centru u Knjaževcu Srpsko – američka medicinska asocijacija poklonila je novo terensko vozilo – Dačiju Daster, vrednu oko 20 hiljada dolara.

Do sada ovo je najveća pojedinačna donacija Zdravstvenom centru  u  Knjaževca koja je ovoga puta  stiga  od Američko – srpske medicinske asocijacije, koja je za potrebe  zdravstvene ustanove u Knjaževcu obezbedila novo terensko vozilo vredno oko 20 hiljada dolara.Pre ove donacije krajem 2018. godine, opština Knjaževac poklonila je Zdravstvenom centru u Knjaževcu dve nove Lade Nive,

”Do sada, ovo je najveća pojedinačna donacija koju smo dobili. Mi smo brdsko – planinsko područje i zamolili smo Srpsko – američku medicinsku asocijaciju, koja je iznašla mogućnosti da nam da donaciju u visini od 20 hiljada dolara. Kupljeno je potpuno novo vozilo, gratis smo dobili i zimske gume. Lakše ćemo moći da dođemo do ljudi, do kojih se do sada teško stizalo”, izjavio je Ivica Rakić, direkor ZC Knjaževac.

Prema rečima direktora doktora Rakića, voznom parku Zdrastvenog centra nedostaju još samo sanitetska vozila, kojima se nadaju iz Ministarstva pravde.



”Nadamo se da uskoro dobijemo od Ministarstva pravde neko sanitetsko vozilo, pošto su nam saniteti prešli preko 800.000 kilometara”.

Da podsetimo, krajem 2018. godine, opština Knjaževac poklonila Zdravstvenom centru dve Lade Nive, tako da je sa  njima i novom Dačijom medicinsko osoblje u stanju da na vreme i u najtežim vremeskim prilikama stigne  i do najudaljenijih pacijenata u planinskim krajevima knjaževačke opštine.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...