Home / Mali oglasi / Studiranje u Nemačkoj

Studiranje u Nemačkoj

Nemačka je omiljeno odredište za studente i mlade naučnike iz Srbije koji žele iskustvo u inostranstvu.Dragoceno i aktuelno obrazovanje, zadobijanje ličnog životnog iskustva, bolja jezička znanja i pogodnosti za daljom karijerom- sve su to razlozi, koji vode ljude iz Srbije na neke od 300 visokoškolskih institucija u Nemačkoj.


Univerziteti

Nemački univerziteti spajaju istraživanje i nauku.Zbog toga su interesantni kako studentima koji mogu da biraju među bogatom ponudom stručnih katedara od A -Afrikanistike do Z-Zoologije, tako i doktorantima i mlađim naučnicima, koji žele da učestvuju u istraživačkim aktivnostima na svetskom nivou.

Freiburg Universit T

Stručne više škole

Na stručnim višim školama praktična primena predstavlja središte učenja i istraživanja.Više stručne škole, takođe, nude obrazovanje na najvišem akademskom nivou, ali ga i spajaju sa praksom, ka kojoj su snažno orijentisani, tako da su na primer prakse u privrednim i industrijskim preduzećima sastavni deo studija.

Zvanja

Međunarodno orijentisana i priznata zvanja Bachelor i Master, koje su uvode i u Srbiju, su se poslednjih godina veoma raširile na univerzitetima i višim stručnim školama. Na taj način se nudi atraktivna mogućnost da se na primer prva faza završi u matičnoj zemlji, a druga u Nemačkoj, dakle Bachelor u Srbiji, a Master u Nemačkoj.Nemačke visokoškolske institucije sve više nude mogućnost da se studije za zadobijanje zvanja mastera obavljaju na engleskom jeziku.

Uni Bonn Nacht

Putevi na nemačkim fakultetima

Gosti iz inostranstva su dobrodošli na nemačke univerzitete i druge visokoškolske institucije, bilo da su se odlučili za kratku posetu ili za cele studije: neki strani studenti doalze posredstvom programa za razmenu na jedan ili dva semestra, a drugi na postdiplomske studije na godinu ili dve kako bi produbili svoja znanja.

Ovaj konkurs obuhvata sledeće stipendije:

1. Istraživačke stipendije za doktorante i mlađe istraživače,
2. Studijske stipendije za kandidate sa završenim studijama za sve struke,
3. Istraživačke boravke nastavnika univerziteta i istraživača, koji traju od jedan do tri meseca,
4. Visokoškolske letnje kurseve za strane studente koji studiraju u Nemačkoj,
5. Stipendije za intenzivne letnje kurseve jezike za strane studente koji studiraju u Nemačkoj,
6. Semestralne stipendije za studente germanistike,
7. Završne stipendije za studente germanistike,
8. Stipendije za umetničke profesije,
9. Studijska putovanja i praksa za strane studente u Nemačkoj,
10. Usavršav a nje po ponovnom pozivu za nekadašnje korisnike stipendija,
11. Stipendije za stručnu praksu koje organizuje IAESTE.

Napominje se da postoje posebni preduslovi za stipendije umetničkih profesija, kao i za medicinske struke (molimo videti u priloženom zip fajlu Zusätzliche Hinweise … za odgovarajuće struke) .

Više informacija o DAAD stipendijama za državljane Srbije na nemačkom jeziku možete nać

http://www.daad.rsLeave a Reply

x

Check Also

Knjaževačka policija dobija nova vozila

  Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 710 novih patrolnih vozila, koja su ...