Home / Vesti iz Srbije / Ponovna Istraga protiv pevačice Svetlane Ražnatović – CECE

Ponovna Istraga protiv pevačice Svetlane Ražnatović – CECE

31. oktobar 2009. | 12:34 |    Izvor: FoNet


BEOGRAD – Dokumentacija o prodaji fudbalera beogradskog Obilića Vladice Ćurćića i Seada Selakovića ruskom klubu Alanija i Dragana Šarca bečkoj Austriji stigla je u Okružni sud povodom istrage protiv pevačice i nekadašnjeg direktora Obilića Svetlane Ražnatović, piše današnji Blic.


Okružno tužilaštvo tražilo je dopunu istrage protiv Svetlane Ražnatović, koja je počela 2003. godine.

Iz te dokumentacije najviše podataka ima za prodaje fudbalera Ivana Vukumanović francuskom Bordou i Nebojše Jelenkovića bugarskom Liteksu. Dokumentacija za te igrače je u Beograd stigla početkom meseca, navodi Blic.

Vukumanović je, prema zvaničnim podacima, ustupljen Bordou bez obeštećenja 1998. godine, ali se sumnja da je prodat za više miliona nemačkih maraka. Za Jelenkovića se sumnja da nije dat Liteksu bez obeštećenja, već da je prodat, piše Blic, pozivajući se na izvor blizak istrazi.

Tužilaštvo tereti Svetlanu Ražnatović da je kao vlasnik Obilića od prodaje 15 fudbalera stranim klubovima od 1998. do 2003. godine nezakonito prisvojila više od 22 miliona maraka i skoro pola miliona dolara, za koliko je i oštetila klub. Njena sestra Lidija Veličković osumnjičena je da joj je pomagala u nelegalnim transakcijama, navodi Blic.

List piše da se sumnja da je Svetlana Ražnatović deo novca od prodaje prikazivala kao lična ulaganja u Obilić, a deo trošila za sopstvene potrebe.


Leave a Reply

x

Check Also

Raspisan konkurs za sve koji žele da budu deo Gorske službe spasavanja

Gorska služba spasavanja Srbije raspisala je konkurs za sve koji žele da ...