Home / Istorijski dogadjaji / Počinju “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru

Počinju “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru

Počinju “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru. Ideja vodilja ovogodišnjeg festivala Radmilovićeva misao,“Pozorište je to: koliko god da je surovo, ipak, ipak, razgaljuje”.

U Zaječaru su sinoć počinju 18. pozorišni “Dani Zorana Radmilovića”, kulturna manifestacija koja se svake godine održava u rodnom gradu tog glumca, koji je preminuo 1985. godine.

izvor knjazevcainfoTokom sedam festivalskih večeri publici će se predstaviti Narodno pozorište iz Beograda predstavom “Derviš i smrt” Meše Selimovića, Atelje 212 sa Loerovom predstavom “Nevinost”, a komad Marina Držića “Dundo Maroje” izvešće Kruševačko pozorište.

“Gospođu ministarku” Branislava Nušića izvešće Narodno pozorište iz Niša, a Mihailovićev komad “Protuve piju čaj”, Šabačko pozorište.

Predstavu “Jare u mleku”, odigraće glumci Pozorišta mladih iz Novog Sada.

Poslednje večeri festivala publici će se predstaviti pozorište Timočke krajine “Zoran Radmilović” sa komadom “Orkestar Titanik”.

Upravnik Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru Vladimir Đuričić rekao je da je promenjen vizuelni identitet nagrade najboljem glumcu i da će to ove godine biti mini statueta spomenika Zoranu Radmiloviću, koji je podignut u Zaječaru.

Svake večeri će se dodeljivati nagrada “Zoranov brk”, zatim nagrada nazvana po preminulom scenografu zaječarskog pozorišta Krstomiru Milovanoviću i druge nagrade, a novčani deo je obezbedila Elektroprivreda Srbije, rekao je Đuričić.

Ovogodišnji žiri Festivala činiće režiser Mihajlo Vukobratović, muzičar Kornelije Kovač i glumac Irfan Mensur.

Organizatori kažu da je ideja vodilja ovogodišnjeg festivala bila misao Zorana Radmilovića – “Pozorište je to: koliko god da je surovo, ipak, ipak – razgaljuje”.

Izvor: RTS


izvor knjazevcainfo


Leave a Reply

x

Check Also

13. septembra vašar u Knjaževcu

U Knjaževcu se u sredu, 13. septembra, održava vašar pa će zbog ...