Home / Timocka krajina / Knjaževac / Juniorska košarkaška liga počinje 25. oktobra Knjazevacka ekipa medju prvima

Juniorska košarkaška liga počinje 25. oktobra Knjazevacka ekipa medju prvima

ivkovicNarednog vikenda počinje Juniorska liga KSS iza koje je svojim autoritetom stao Duda Ivković pomognut najvećim asovima srpske košarke. Sastavi lige poznat, Voda Voda sponzor.

Jedinstvena juniorska liga Srbije startuje 25. oktobra i brojaće 12 klubova koji su kroz kvalifikacije izborili plasman među elitu. Klubovi učesnici u premijernoj sezoni su FMP, Beovuk 72, Partizan, Žitko Basket, Hemofarm Štada, Novi Sad, Borac, Mladost, Student Kragujevac, KG 06, Zdravlje i Knjaževac. Liga će se igrati po dvokružnom bod sistemu, a osam najboljih ekipa izboriće plasman na završni turnir koji se igra sredinom aprila.Promocija lige, izvlačenje takmičarskih brojeva, kao i potpisivanje donatorskog ugovora sa kompanijom Voda Voda, obavljeni su u ponedeljak u Kući košarke. Svojevrsnoj svečanosti prisustvovali su Dušan Ivković, zahvaljujući kome je zaživela Jedinstvena juniorska liga, Dragan Kapičić predsednik KSS, Tihomir Bubalo kome je poverana briga o Ligi i Vlade Divac koji je u ime Voda Vode potpisao donatorski ugovor sa komesarom Lige.

Promoteri JJLS bili su naši proslavljeni reprezentativci Žarko Paspalj, Predrag Danilović i Dejan Bodiroga, a u žrebanju takmičarskih brojeva, osim Divca učestvovali su i mladi asovi Nenad Miljenović iz FMP-a i Nemanja Bešović iz Partizana.

Na promociji lige, selektor naše reprezentacije Dušan Ivković je istakao: O ovoj ligi sam sa Divcem pričao još za vreme žreba za sastav grupa Evropskog prvenstva koje je održano u Poljskoj. Divac mi je tada rekao da je zaineteresovan za ovaj projekat i da bi želeo da ga podrži. NJemu se posebno zahvaljujem jer je donator celog projekta firma Voda Voda. Nadam se da ćemo imati adekvatnu pomoć i podršku Ministarstva za omladinu i sport, jer smo jedan od retkih Saveza koji mnogo vodi računa o mladima. Očekujem se da će u narednim godinama zaživeti i Jedinstvena kadetska liga Srbije.

Selektor je insistirao da se utakmice igraju nedeljom, a koliki značaj je dat ovoj Ligi najbolje pokazuje činjenica da će utakmice suditi najbolji srpski arbitri: Takođe, odlučeno je da u novembru i martu organizujemo dva specijalna kampa. U rad će biti uključeno Udruženje košarkaških trenera u sprezi sa Stručnim savetom. Pozivaće se najbolji i igrači, ali i treneri, kako bismo podizali kvalitet individualne tehnike i taktike igrača, kao i stručni rad trenera – rekao je Ivković.U prvom kolu, 25. oktobra, sastaju se:
Knjaževac – Partizan,
Zdravlje – Student,
Žitko basket – Borac,
Mladost – Hemofarm Štada,
Novi Sad – FMP,
KG 06 – BeovukJuniorska liga Srbije počinje 25. oktobra, a žrebanju su prisustvovali i čelnici Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divac i Žarko Paspalj, naši nekadašnji istaknuti košarkaški reprezentativci.

Voljom žreba, u prvom kolu igraju: Knjaževac-Partizan, Zdravlje (Leskovac)-Student (Kragujevac, Žitko Basket (Beograd)-Borac (Čačak), Mladost (Čačak)-Hemofarm, Novi Sad-FMP Železnik, KG 06 (Kragujevac)-Beovuk (Beograd).

Igra se dvostruki bod sistem, svako sa svakim kod kuće i u gostima, a posle ligaškog dela najboljih osam ekipa ide na završni turnir.

Košarkaški savez Srbije prihvatio je ideju selektora Dušana Ivkovića za reafirmaciju lige u kojoj mogu igrati košarkaši do 18 godina, kako bi stiacali neophodno iskustvo.

Ta liga je postojala u bivšoj SFRJ, a prvaci republika i pokrajina igrali su završni turnir za titulu prvaka Jugoslavije.

One comment

  1. Žitko basket iz Beograda ? Smrdi na Verano koji je kupio Žitko iz Bačke Topole……šta je, nemaš ništa originalnije plagijatoru. Ne valja ti Beograd, vrati se u selo neće ti niko zameriti kad može Mimi Jerković možeš i ti……..

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževačka policija dobija nova vozila

  Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 710 novih patrolnih vozila, koja su ...