Home / Turizam / Đavolja varoš i dalje u vođstvu – Glasajte

Đavolja varoš i dalje u vođstvu – Glasajte

Đavolja varoš i dalje je na prvom mestu liste novih sedam svetskih čuda prirode u kategoriji pećina, formacija stena i dolina, izjavila je danas u Beogradu Snežana Ilić, predstavnica A.D. Planinke, koja brine o tom prirodnom fenomenu.

Na promociji lokaliteta Đavolja varoš na Trgu Republike, ona je navela da se u trci za jedno od sedam novih svetskih čuda prirode ne vrednuje samo broj glasova Djavolja varosveć i promocije, kampanje i to koliko je urađeno na zaštiti prirode, jer je krajnje neprihvatljivo da je priroda izmenjena i da je na lokalitetu bilo šta rađeno ljudskom rukom.

Podsetila je da polufinalno takmičenje traje do 7. jula, kada će od 11 predloga iz svake od sedam grupa tim eksperata izabrati po tri. Lista finalista bi trebalo da bude objavljena 21. jula.

Prema njenim rečima, nakon toga nastaviće se glasanje kako bi do polovine 2011. godine bili dobijeni pobednici.


Đavolja varoš, jedini predstavnik Srbije u trci za jedno od novih sedam svetskih čuda prirode, nalazi se 27 kilometara jugoistočno od Kuršumlije.

Spomenik prirode Đavolju varoš čine dva u svetu retka fenomena – zemljane figure koje se menjaju, rastu, nestaju, skraćuju i ponovo stvaraju, i dva izvora jako kisele vode sa visokom mineralizacijom.

Od kada je Đavolja varoš u opštini Kuršumlija postala kandidat za sedam svetskih čuda prirode, posetilo ju je oko 60.000 turista, a u protekle tri decenije nije bilo vise od 3.000 posetilaca.

glasajte   ovde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...