Home / Bezbednost / Za dva meseca reciklirano 60 bala PET ambalaže u Knjaževcu

Za dva meseca reciklirano 60 bala PET ambalaže u Knjaževcu

DSC02940

Knjaževačka Eko patrola danas u poseti – centru za reciklažu PET ambalaže:

Sredinom 2011. godine JKP „Standard“ započelo je projekat uvođenja primarne separacije PET ambalaže u Knjaževcu, postavljanjem posebnih kontejnera namenjenih za odlaganje isključivo ove vrste otpada.

U skladu sa finansijskim mogućnostima, ulažu se sredstva u razvijanje ove delatnosti, tako da je do sada postavljeno 80 kontejenera za PET ambalažu, a u planu je postavljanje još 60 kontejnera do kraja godine na celoj teritoriji opštine Knjaževac.

PET ambalaža se iz kontejenera sakuplja u kamion za odnošenje ove vrste otpada. Potom se izdvojeni PET balira i tada je spreman za plasman na tržište sekundarnih sirovina.

U pogonu prerade je od početka 2015 godine do danas (meseca) izreciklirano 60 bala, odnosno oko2.4 tone PET ambalaže.Tako reciklirana i balirana PET ambalaža Knjaževca se transportuje za Niš u Eko pak firmu za reciklazu plastike.


Građani opštine Knjaževac su pokazali visoku svest o važnosti reciklaže, tj. primarnoj separaciji PET ambalaže- izdvajanje PET ambalaže od ostalog smeća. Sve je veći broj zahteva građana za postavljanje kontejnere za PET ambalažu u njihovoj ulici ili selu a upravo to pokazuje da se polako budi svest o važnosti očuvanja životne sredine. Cilj nam je da se cela teritorija opštine Knjaževac pokrije kontejnerima za PET ambalažu.


Izvor http://www.ekoknjazevac.com/

Leave a Reply

x

Check Also

Prezentacija rakija brenda “Gospodska“ (Foto & Video)

– U Domu kulture u Knjaževcu je krajem protekle nedelje Firma “Frutimo“ ...