Home / Drugi pišu / VICE o ostacima jedinog knjaževačkog aviona !

VICE o ostacima jedinog knjaževačkog aviona !

Ostaci jedinog knjaževačkog aviona

Ostaci jedinog knjaževačkog aviona

Knjaževčanka Petra Živić koja trenutno radi kao novinar u  redakciji VICE ( www.vice.com) jedne od  najbržih rastućih medijskih platformi mlade generacije u svetu,  napravila je članak o ostacima jedinog knjaževačkog aviona koji se nalazi u Minićevu.

Živela sam 18 godina u Knjaževcu i nikada ozbiljno nisam shvatala postojanje aerodroma. Ipak, Vikipedija tvrdi drugačije – postojalo je nešto što se zove Knjaževac airport.

Nažalost, poslednji pilot u gradu umro je pre nekoliko godina. Kažu da je on poslednji leteo jedinim avionom koji je sačinjavao flotu nesuđenog aerodroma.

Planovi za izgradnju aerodoma ostali su samo na papiru, a od sportskog aviona PZL-104 Wilga 35A koji je kasnih osamdesetih 20. veka kupila lokalna samouprava, a koji je, kako se danas priča po selu, tada vredeo čak 60,000 dolara, ostala je olupina. Cinici se i danas smeju na pomen aviona iz Minićeva, sela pored Knjaževca, i pričaju mi da nikada ničemu nije služio. Planove lokalne uprave, da se letelica koristi kao poljoprivredni avion niko, za par godina, koliko se uzdizao u nebo, nije sproveo u delo.

Na sledećem linku možete videti kompletan tekst o ostacima jedinog knjaževačkog aviona !

Izvor vice.com


Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...