Home / Vesti iz Knjazevca / Doma kulture Knjaževac / Večeras tradicionalno nalaganje badnjaka na gradskom trgu u Knjaževcu

Večeras tradicionalno nalaganje badnjaka na gradskom trgu u Knjaževcu

Mapa

Zbog tradicionalno velike guzve za ovaj veliki praznik, organizator se potrudio da putem  ilustracije,  vizualno obavesti sve zainteresovane na kom delu trga će se dešavati nalaganje badnjaka, deljenje rakije kao i organizovano lomljenje česnice za DECU.


Na Badnji dan, po tradiciji, biće naložen badnjak na platou Doma kulture u 17 časova, a na Božić sveštenici će posetiti mališane na dečjem odeljenju Bolnice.

Raspored bogosluženja tokom božićnih praznika.  Na Badnji dan, sveta liturgija je u 8, a u 16 časova večernja služba. Zatim sledi tradicionalno nalaganje badnjaka na platou ispred Doma kulture. Na Božić, 7. januara, sveta liturgija je u 8, a večernja služba u 16 časova. Isti raspored je i na drugi dan Božića. Na dan svetog arhidjakona Stefana, u četvrtak, 9. januara, sveta liturgija biće služena u 8 časova. Po dugogodišnjoj tradiciji, sveštenici Crkve Svetog Djordja, posetiće na Božić u 10 časova mališane na dečjem odeljenju knjaževačke Bolnice i uručiti im prigodne pokone.

Proslavimo ga u miru i veselju. Srecan BADNJI DAN.

 

 

 

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...