Home / Bezbednost / USS o nepogodama koje su zahvatile Knjaževac –

USS o nepogodama koje su zahvatile Knjaževac –

Igor S -USS

Predsednik OO Ujedinjene seljačke stranke u Knjaževcu Igor Stevanović u današnjem obraćanju javnosti osvrnuo se na probleme  koje su izazvale brojne vremenske nepogode koje su proteklih dana pogodile opštinu Knjaževac.

‘’Kao što su naši gradjani već čuli a mnogi su osetili i na svojoj koži tj. Na svojim usevima, našu opštinu je pogodio u proteklom periodu, proteklih dana i grad, a nešto ranije i mraz koji je napravio znatne štete našim usevima – u najvećoj meri višnji i šljivi.

Grad nije napravio veliku štetu iz prostog razloga što u ovom periodu nije previše osetljiva na takve vremenske nepogode ni višnja ni šljiva, ali mraz je svakako napravio velike štete. Najviše je pogodio sela koja su na nadmorskoj visini oko 350-400 metara. Grad je gotovo 30 do 100 % napravio štete na višnji i šljivi. Mi kao Seljačka stranka iako opštinska vlast još nije napravljena nadamo se da ćemo imati uticaj na to da našim seljacima i našim gradjanima pomognemo u što većoj meri, da što lakše prebrode probleme sa kojima su se sreli. Moramo apelovati na bolju protivgradnu zaštitu, moramo apelovati ako su mrazom usevi pogodjeni u većoj meri da opština preduzme odgovarajuće korake , odnosno da se ljudima pomogne jer mnogi su iskoristili pomoć države ili opštine koju treba da vrate a sada ako su zasadi 100% uništeni mrazom to će zaista biti teško. Za njih zajednički moramo da nadjemo model kako što lakše i bolje tim ljudima da pomognemo. Seljačka stranka je uvek uz seljaka, uz radnika i ako nam se pruži šansa u narednom periodu borićemo se da ove poteškoće što bolje prebrodimo.
 
Leave a Reply

x

Check Also

Mihajlović na otvaranju deonice auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada (Foto & Video)

Zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović prisustvovao je  otvaranju deonica auto-puta od Pirota ...