Home / Drugi pišu / Uskoro Planetarijum u Knjaževcu –

Uskoro Planetarijum u Knjaževcu –

Planetarijum u Knjaževcu

Mobilni planetarijum ove nedelje gostuje u Kruševcu, a zatim nastavlja svoj put u druge gradove

Mobilni planetarijum Centra za promociju nauke je od ove nedelje opet na putu. Prvo gostuje u Kruševcu, u osnovnoj školi ”Jovan Popović” 6. i 7. aprila. Nakon Kruševca putuje širom Srbije, nastavljajući da obilazi gradove gde CPN, zajedno sa lokalnim Centrima za stručno usavršavanje, otvara naučne klubove.Otvaranje Naučnog kluba u Knjaževcu zakazano je za 04. maj – 2016 godine.

U planiranim dvodnevnim obilascima gradova u kojima se otvaraju naučni klubovi, tim iz Centra za promociju nauke držaće obuku nastavnicima i drugim zainteresovanima u organizaciji i realizaciji programa mobilnog planetarijuma. Cilj je da planetarijum postane samostalni putujući objekat, u kojem naučni klubovi širom Srbije mogu sami da vode obrazovni program.

Đaci i drugi posetioci planetarijuma imaju priliku da u sfernom bioskopu gledaju projekcije zvezdanog neba i neke od najzanimljivijih poznatih astronomskih pojava. Prošle nedelje je boravio i u Nišu, tokom festivala nauke ”Nauk nije bauk”.

Mobilni planetarijum putuje od februara 2013. godine i do sada je obišao mnoge gradove u Srbiji i regionu. Kroz atraktivne projekcije i sa stručnim vodičima, sferni bioskop približava i popularizuje astronomiju i srodne nauke posetiocima svih uzrasta.

Izvor Knjaževačke vesti/http://elementarium.cpn.rs

Leave a Reply

x

Check Also

Mihajlović na otvaranju deonice auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada (Foto & Video)

Zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović prisustvovao je  otvaranju deonica auto-puta od Pirota ...