Home / Timocka krajina / Knjaževac / Upešno održan : Peti uskršnji uspon na Grnčar –

Upešno održan : Peti uskršnji uspon na Grnčar –

Uspon na Grnčar

Planinarski savez Timočkog regiona i Planinarsko društvo Babin zub organizovali su u nedelju, 10. aprila, Peti uskršnji uspon na Grnčar.

5. Uskršnji uspon na Grnčar (689 m) je ujedno i prva kalendarska akcija Planinarskog saveza Timočkog regiona. Uprkos najavljenom lošem vremenu na uspon je krenulo 140 planinara iz 11. planinarskih društava. Staza je ove godine promenjena, stim što je start ostao isti i to iz sela Štrbac, a cilj je bio u selu Donja Kamenica. Sve u svemu, sve je prošlo u najboljem redu. Zahvaljujemo svima koji su došli i svim planinarskim društvima koji su nas ispoštovali i zajedničkim koracima ispenjali lepi i jedinstveni Grnčar! Radujemo se sledećim akcijama i zajedničkim usponima! poručuju iz Planinarskog društva Babin zub iz Knjaževca

Stazu dugu 11 kilometara prepešačilo je 140 planinara iz Zaječara, Boljevca, Majdanpeka, Negotina, Sokobanje, Aleksinca i Knjaževca. Planinari su tom prilikom obišli i proizvodni pogon Recike i Crkvu presvete Bogorodice u Donjoj Kamenici.

Fotografije sa ovogodišnjeg uspona na Grnčar.  možete videti ovde.
Izvor PD BZ FB

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževčani na Festivalu borilačkih sportova BUDO 2017

Na Trgu oslobođenja u Zaječaru, u subotu, 16. septembra, biće održan Festival ...