Home / Bezbednost / Umrla još jedna žena od posledica gripa

Umrla još jedna žena od posledica gripa

Umrla još jedna žena od posledica gripa

Pacijentkinja iz Novog Pazara (58) obolela od virusa gripa, koja se lečila u Klinici za infektivne bolesti u Kragujevcu, umrla je jutros, saopštio je Klinički centar.

Po saopštenju, ona je dovezena iz Novog Pazara 21. februara s teškim oblikom oboljenja respiratornih organa, uzrokovanim potvrđenim virusom gripa koje je trajalo dve nedelje pre odlaska kod lekara.

U Nišu dve pacijentkinje na respiratoru

Na intenzivnoj nezi Klinike za infektivne bolesti u Nišu nalazi se četiri pacijenata obolelih od virusa gripa, ali su na mašini na disanje i dalje medicinska sestra iz Lebana i žena iz Knjaževca.Na Klinici za infektivne bolesti leče se još dva pacijenta s potvrđenim virusom gripa, imaju srednje težak oblik oboljenja i njihovo lečenje ne zahteva priključivanje na respirator.

Podsetimo, do sada je zabeleženo nekoliko smtnih slučajeva od posledica gripa. Procenjuje se da je ovim virusom u našoj zemlji zaraženo oko 70.000 ljudi. Nedavno je u Kragujevcu preminuo muškarac (36) iz Paraćina, a u Beogradu je umrla trudnica.

U Nišu dve pacijentkinje na respiratoru

Četiri pacijenta nalaze se na intenzivnoj nezi Klinike za infektivne bolesti, od kojih su dve pacijentkinje na respiratoru, rekao je danas Tanjugu direktor te klinike doktor žarko Ranković.

U poluintenzivnoj nezi je još četiri pacijenta sa sumnjom na grip, a na odeljenju je zadržano još dvadesetak pacijenata, rekao je Ranković.

Na respiratoru su žena iz Knjaževca i medicinska sestra iz Lebana koje su ranije primljene na kliniku, napomenuo je on.izvor http://rs.n1info.com

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...