Home / Tragedije / UBISTVO bez DOKAZA !!!???

UBISTVO bez DOKAZA !!!???

Istraga ubistva Radice Lukić i sudije Dragiše Cvejića

u Knjaževcu


Na mestu ubistva sudije otkriven DNK žene

KNJAŽEVAC – Nema dokaza da je penzioner Ljubiša Tošić (67), osumnjičen za ubistvo Radice Lukić, supruge knjaževačkog sudije Velimira Lukića, imao udela i u prošlogodišnjem bombaškom napadu u kojem je usmrćen predsednik Opštinskog suda Dragiša Cvejić, utvrđeno je stručnom ekspertizom.

Kako „Blic” ekskluzivno saznaje, Tošićev DNK profil ne poklapa se ni sa jednim tragom nađenim na mestu ubistva sudije Cvejića.
– Policija je na uviđaju pronašla ženski DNK, koji nije zaveden u bazi Nacionalnog kriminalističkog centra MUP Srbije. Način izvršenja zločina je veoma sličan, u oba slučaja je korišćena bomba M-75, obe su postavljene rano ujutru, ali nijedan nađeni trag ne ukazuje na to da je osumnjičeni Tošić povezan i sa ubistvom sudije Cvejića – kaže za „Blic” izvor blizak istrazi.
Tošića policija nije povezala ni sa osobama koje su „iz ruke u ruku” preprodavali bombu M-75 kojom je 21. marta prošle godine ubijen sudija Cvejić. Iako su početne informacije bile da je Tošić u Knjaževcu viđan u društvu ovih osoba, veza između njih nije potvrđena. Ni saslušanja nekoliko meštana Knjaževca i jednog Beograđanina, koji su sumnjičeni za preprodaju bombe korišćene u ubistvu sudije Cvejića, nisu dovela do veze sa Tošićem.
– Policija je dobila listing svih telefonskih razgovora koje je Tošić obavio u danima pre 25. marta kada je ubijena Radica Lukić. Sve osobe sa kojima je bio u kontaktu biće saslušane ovih dana. Da li će razgovor s njima otkriti neke nove detalje, ostaje da se vidi – kaže naš izvor.
Tošićev DNK, koji je nađen na uviđaju ubistva Radice Lukić, glavni je dokaz koji ga povezuje sa ovim zločinom. On, međutim, i dalje negira da je na vrata stana porodice Lukić postavio bombu M-75, istovetnu napravi kojom je ubijen sudija Cvejić.
Motiv koji je Tošića naveo na stravičan zločin, prema policijskoj istrazi, jeste prekršajna kazna od 1.000 dinara, na koju ga je osudio sudija Lukić jer je deo njegove cirade ušao u plac bivše supruge. Tošić nije platio kaznu, a fizički je nasrnuo i na policajce koji su potom došli da ga privedu. Zbog ovog napada, sudija Cvejić Tošića je poslao u pritvor na osam dana. Po izlasku iz pritvora, Tošić je nekoliko puta telefonom pozivao porodicu sudije Lukića i pretio rečima: „Ovo neće proći bez žrtava”.
Inače, za ubistvo sudije Cvejića još prošle godine optužen je meštanin Ivan Stojadinović, koga sa zločinom povezuje samo jedan dokaz – istovetnost vlakana nađenih u njegovom džepu sa tkaninom u koju je bila uvijena bomba M-75.


Planirao još jedno ubistvo?
– Osumnjičeni za ubistvo Radice Lukić, Ljubiša Tošić tvrdi da nema veze sa zločinom, dok za drugu bombu koja je nađena sakrivena u podu njegove kuće navodi da je pripadala njegovom dedi, koji je umro pre dvadesetak godina. Postoji sumnja da je Tošić ovom bombom planirao još jedno ubistvo, ali je u ovoj situaciji, posle njegovog hapšenja, to nedokazivo – kaže naš izvor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...