Home / Vesti iz Knjazevca / Ubica sudijine žene ostavio trag na bombi

Ubica sudijine žene ostavio trag na bombi

Određen pritvor Ljubiši Tošiću iz Knjaževca

Ubica sudijine žene ostavio trag na bombi

KNJAŽEVAC – Na kašici bombe kojom je 25. marta u Knjaževcu ubijena supruga sudije Velimira Lukića nađen je DNK trag osumnjičenog penzionera Ljubiše Tošića (67). Njegov biološki trag danas će biti upoređen i sa DNK profilom koji je prošle godine nađen na mestu ubistva sudije Dragiše Cvejića, zbog sumnje da Tošić stoji i iza ovog zločina. Tošić je uhapšen u subotu, a policija je u njegovoj kući pronašla još jednu bombu, zbog čega se pretpostavlja da je planirao još jedno ubistvo, saznaje ekskluzivno „Blic”.

Dokaza za planirani zločin, kao ni za učešće u ubistvu Dragiše Cvejića, za sada nema. – DNK profil osumnjičenog Tošića danas će biti upoređen sa tragom koji je nađen na mestu ubistva sudije Cvejića. Tada su nađena dva DNK profila, muški i ženski, ali do sada nije utvrđeno čiji su – kaže za „Blic” izvor blizak istrazi. Policija sada proverava da li iza oba ubistva stoji ista osoba, odnosno uhapšeni Ljubomir Tošić. – Način izvršenja oba zločina je sličan. Bomba, koja je postavljena na kapiji Cvejićevog dvorišta, bila je umotana u belu tkaninu, a bomba na vratima Lukića u najlon kesu. U oba slučaja se čekalo da žrtva krene na posao. Eksplozivne naprave su postavljane u ranim jutarnjim satima, ubica je znao radno vreme sudija i kada izlaze iz kuće – kaže naš izvor. Takođe, u blizini oba mesta zločina policija je našla ptičja pera koja bi mogla da budu još jedna nit koja povezuje ubistva sudije Dragiše Cvejića i Radice Lukić, supruge sudije Velimira Lukića. – U blizini ubistva sudije Cvejića nađena su tri pera, a dva na uviđaju ubistva Radice Lukić. Moguće je da su pera predstavljala potpis ubice – otkriva izvor „Blica”. Zbog toga, ali i još jedne bombe M-75 koja je dan posle zločina nađena u Tošićevoj kući, policija pretpostavlja da je on planirao još jedno ubistvo knjaževačkog sudije. Veza oba slučaja mogao bi da bude i motiv osumnjičenog Tošića koga je sudija Lukić osudio na prekršajnu kaznu od 1.000 dinara, dok je „zahvaljujući” sudiji Cvejiću, on u pritvoru proveo osam dana.

Rat sa knjaževačkim pravosuđem, Tošić je počeo pre tri godina, kada mu je sudija Lukić presudio da plati prekršajnu kaznu od 1.000 dinara. Kazna je izrečena jer je deo njegove cirade ušao u plac bivše supruge, koja je zbog toga protiv Tošića podnela tužbu. Marko Lukić, sin sudije Velimira, tvrdi da ih je nakon ove presude, Tošić zvao telefonom i pretio rečima: „Ovo neće proći bez žrtava”. – Tošić je svima pričao da neće da plati kaznu jer mu je to poniženje. On je nemački penzioner. Tamo je radio 35 godina i mesečno je primao 1.000 evra, ali se zainatio da ne plati kaznu. Onda su došla dvojica policajaca da ga privedu zbog neplaćene kazne i nastao je haos. Tošić se potukao sa policajcima i zbog toga je bio osuđen na zatvorsku kaznu. Znamo da je i na tu presudu ulagao žalbe – pričaju komšije koje svi do jednog tvrde da je uhapšeni Ljuba „duša od čoveka”. Istraga ovog slučaja mogla bi i da bude veze sa ubistvom sudije Cvejića, koji je tada Tošiću odredio pritvor od osam dana. Sudski proces potom je preuzeo drugi sudija, koji je Tošića osudio na deset meseci zatvora. Presuda je pre nekoliko dana postala pravosnažna, a Tošić je uskoro trebalo da ode na izdržavanje kazne. Inače, za ubistvo sudije Cvejića optužen je meštanin Ivan Stojadinović. Da li je njegovo hapšenje greška policije, znaće se po dobijanju rezultata poređenja tragova DNK sa uhapšenim Tošićem. Optuženog Stojadinovića sa ubistvom sudije Cvejića povezuje samo jedan dokaz – istovetnost vlakana nađenih u njegovom džepu sa tkaninom u koju je bila uvijena bomba M-75. Istom vrstom bombe, postavljene na spoljnu bravu stana Lukićevih, usmrćena je i Radica, koja je kobnog 25. marta iz kuće izašla pre supruga Velimira, kome je očigledno bila namenjena eksplozivna naprava.

Psihijatrijsko veštačenje „Nisam kriv. Nemam veze sa ubistvom i ne znam otkud ja ovde”, bilo je sve što je uhapšeni Ljubomir Tošić juče izjavio na saslušanju kod istražnog sudije. Ućutao je pošto su mu predočeni svi dokazi. Istražni sudija naložio je njegovo psihijatrijsko veštačenje i odredio mu pritvor do mesec dana.

————————————————————————————————————–

DNK povezao bombaša sa mestom zločina

Utorak – 31.03.2009
Biološke analize DNK potvrdile su da je Ljubiša Tošić (67), osumnjičeni za ubistvo Radice Lukić (57), supruge knjaževačkog sudije, bio na mestu zločina, saznaje „Alo!“.

Tošić je osumnjičen da je 24. na 25. mart podmetnuo bombu M-75 na kvaku stana starešine Opštinskog prekršajnog veća u Knjaževcu Velimira Lukića, koju je aktivirala njegova žena. Juče je saslušan i određen mu je pritvor.
Tošić tri godine vodi bitku sa knjaževačkim pravosuđem, jer je najpre sudija Lukić presudio da plati prekršajnu kaznu od 1.000 dinara zbog toga što je deo njegove cirade ušao u plac bivše žene, koja je Tošića zbog toga tužila. Tošić se potom potukao sa policajcima koji su hteli da ga privedu zbog neplaćanja kazne i „zaradio“ je zatvor.
Kako saznajemo, policija sada istražuje vezu Tošića i sa ubistvom sudije Dragiše Cvejića, koji je prošle godine stradao na gotovo identičan način kao i Lukićeva. Sudija Cvejić je učestvovao u istrazi o napadu na policajce i tada odredio Tošiću pritvor od osam dana.

—————————————————————————————————————

Ostavite komentar :

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Zvonimir Pavković – osnivač Opštinskog saveza amatera ”OSA” u Knjaževcu

    Zvonimir Pavković, koji se ameterskim radom bavi gotovo šest decenija, ...

%d bloggers like this: