Home / Najave / U Nišu uskoro Sajam turizma i aktivnog odmora

U Nišu uskoro Sajam turizma i aktivnog odmora

16. međunarodni Sajam turizma i aktivnog odmora

U niškoj hali Čair, 2. aprila, počinje 16. međunarodni Sajam turizma i aktivnog odmora.

Na ovom Sajmu, će brojne turističke organizacije, turističke agencije, turoperatori, hotelijeri i posebno klubovi ekstremnih sportova imati priliku da prezentuju svoje programe i ponude.

U toku Sajma biće održana i Konferencija o avanturističkom turizmu i outdoor aktivnostima, sa temom o unapređivanju avanturizma, kroz upravljanje projektima, organizacija tura i događaja, kao i zaštita životne sredine.

Sajam će trajati do 4. aprila, a na sajmu se očekuje i prisustvo  Turističke organizacije opštine Knjaževac

U okviru Sajma, 03.aprila, biće održana i 2. Konferencija o avanturističkom turizmu sa ciljem unapredjenja turizma u Srbiji i regionu.


 

Konferencija će obuhvatiti teme iz sporta-sportskog turizma, turizma speciijalnih interesa, ekologije, oblasti  upravljanja projektima,fondova za finansiranje projekata, marketinga i menadzmenta u turizmu i organizaiji dogadjaja.Predavači na konferenciji su značajni predstavnici avanturističkih programa iz Srbije, dok je posebno značajan dolazak predstavniceSvetske asocijacije avanturističkih putovanja, Gergane Nikolove.

Takodje, ne treba propustiti predavanje, g-dina Jack Delfa predstavnika REG(USAID) i Balkanske geoturističke mreže.

Na sajmu će biti izlagača iz Niša i Srbije, tako i izlagača iz Grčke, Mađarske, Bugarske, Crne Gore i Republike Srpske. Poseban deo izlagačkog prostora u hali je namenjen prezentaciji klubova i udruženjima za ekstremne sportove.

Posetioci će moći da se oprobaju na veštačkoj steni, jahanju i paintball-u.

Ulaz Slobodan.

 

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...