Home / Timocka krajina / Knjaževac / U Knjaževcu održan drugi radni sastanak mreže aktera usmerene ka deci

U Knjaževcu održan drugi radni sastanak mreže aktera usmerene ka deci

k1
U ponedeljak 20. oktobra 2014. god. u konferencijskoj sali Kuće partnerstva u Knjaževcu,g-din Željko Plavšić iz Leskovca,stručnjak za oblast socijalne politike i dugogodišnji saradnik lokalnih samouprava,javnih ustanova i udruženja građana na projektima koji se bave međusektorskom saradnjom,održao je ,drugi po redu (prvi sastanak održan je u maju ove godine ) , radni sastanak sa predstavnicima Centra za socijalni rad ,hraniteljskih porodica,policijske uprave, predškolske ustanove,osnovnih i srednjih škola i lokalne samouprave.


Tema sastanka bila je umrežavanje aktera lokalne zajednice i formiranje foruma za komunikaciju i saradnju,osmišljenog prema konkretnim potrebama i položaju dece u Knjaževcu.


k2


Rad mreže aktera usmerene ka deci,iniciran je u okviru projekta podržanog od strane Evropske unije i Austrijske razvojne agencije ’’ Umrežavanje zajednica prema modelu usmerenom ka detetu ’’ koji sprovode World Vision Austria, Agroinvest Fondacija Srbija i Otvoreni klub ( ispred Mreže organizacija za decu – MODS ), u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za socijalnu zaštitu.


Zaključak sa održanog sastanka je da treba konstituisati Savet pri Opštini, u čijem bi sastavu bili predstavnici organa i ustanova koje su bili zastupljeni na sastanku,koji bi se bavio poboljšanjem položaja i unapređenjem kvaliteta života dece i mladih u Knjaževcu,kroz sagledavanje resursa i kontinuiranim angažovanjem svih aktera lokalne zajednice.


Izvor Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : Časopis „Istok“, broj 10

Novi, jubilarni broj „Istoka“ je sa 220 strana do sada najobimniji. „Istok“ ...