Home / Timocka krajina / Knjaževac / U Knjaževcu je počeo četvorodnevni međunarodni trening za omladinske radnike na temu volonterizma

U Knjaževcu je počeo četvorodnevni međunarodni trening za omladinske radnike na temu volonterizma

U Knjaževcu je počeo četvorodnevni međunarodni trening

Tokom jučerašnjeg dana, 23. marta, u Knjaževcu je počeo četvorodnevni međunarodni trening za omladinske radnike na temu volonterizma.

Trening je deo aktivnosti Balkanske platforme za dijalog i učešće mladih, novoformirane regionalne platforme koja okuplja mlade iz Mostara, Prijedora, Zavidovića, Nikšića, Subotice, Peći, Vevčana, Skoplja i Knjaževca.

Cilj ovog treninga je upoznavanje mladih sa vrednostima volonterizma, osnovama volonterskog rada, izazovima i važnosti koje volonterizam ima za razvoj svake zajednice. Polaznice i polaznici treninga naučiće kako da analiziraju potrebe za volonterskim programima u zajednici, kako se vrši selekcija i motivacija volontera kao i kako se planiraju i vode volonterske aktivnosti.


Trening obuhvata i razmenu informacija o pravnim okvirima i praksama volonterizma u različitim zemljama Balkana. Volonterizam je jedna od najvažnijih tema kada je u pitanju učešće mladih u razvoju jedne zajednice ali i kada su u pitanju pozitivne dugoročne promene koje doprinose uspostavljanju saradnju među zemljama našeg regiona Trening se realizuje uz podršku Evropske komisije – Generalnog direktorata za proširenje, kroz program “Civil Society Facility – Operating Grant to IPA CSO Associations, podrška regionalnim tematskim asocijacijama, u koordinaciji Asocijacije agencija lokalne demokratije – ALDA sa osam balkanskih partnera: Alda Skopje, LDA Mostar, LDA Knjaževac, LDA Subotica, LDA Prijedor, LDA Zavidovići, LDA Peć i LDA Nikšić.

Leave a Reply

x

Check Also

Prezentacija rakija brenda “Gospodska“ (Foto & Video)

– U Domu kulture u Knjaževcu je krajem protekle nedelje Firma “Frutimo“ ...