Home / Timocka krajina / Knjaževac / U Knjaževačkom muzeju izložba „Snippets of Serbia/Deliči Srbije“

U Knjaževačkom muzeju izložba „Snippets of Serbia/Deliči Srbije“

Snippets of Serbia

Povodom izložbe „Snippets of Serbia/Deliči Srbije“ ilustratorke Eme Fik koja će biti otvorena u Galeriji Zavičajnog muzeja Knjaževac u utorak 10.03. 2015 u 19 časova, Zavičajni muzej u saradnji sa autorkom organizuje kretivne radionice za mlade koje će biti održane u sredu 11.03. 2015 u dva termina i to od 11 do 13 časova i od 14 do 16 časova u Galeriji Zavičajnog muzeja Knjaževac.

Za sve informacije obratiti se putem Facebook strane Zavičajni muzej Knjaževac ili profila Zavičajni Pojmovnik.Broj učesnika je ograničen.

Tim povodom će u galeriji Zavičajnog muzeja sutra u 19:00 časova biće otvorena izložba ilustracija američke umetnice Eme Fik “Snippets of Serbia“.


Izložbu će otvoriti Dru Giblin, ataše za kulturu Ambasade SAD, a o radovima će, pored autorke, govoriti i Milena Milošević Micić, viši kustos istoričar umetnosti. Najavljena su i obraćanja predsednika opštine Milana Đokića i v.d.direktorke Muzeja Jelene Nakić.

U programu otvaranja učestvovaće i učenici Muzičke škole “Predrag Milošević“.

Tokom dana, gosti iz Amerike posetiće Arheo-etno park i Muzej vina u Ravni, Vinariju “Jović“, Muzej grada, Dom kulture i Biblioteku, a u Skupštini opštine biće organizovan prijem.

Izvor Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...