Home / Vesti iz Knjazevca / Doma kulture Knjaževac / Tanji Bošković u Knjaževcu uručena Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević” (Foto & Video)

Tanji Bošković u Knjaževcu uručena Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević” (Foto & Video)

BaseName_00046

Večeras na svetski dan pozorišta 27.marta u Knjaževcu je po prvi put nastupalo Veliko pozorište Zvezdara teatra iz Beograda. Tom prilikom je izvedena predstava Igora Amadeja „Veliki talas“. Predstavu je režirao Nenad Gvozdenović, a u uloge igraju Ljiljana Stjepanović, Tanja Bošković, Nina Janković, Pavle Pekić, Rade Marković i Stevan Piale.

Pred sam početak predstave ,   jednoj ona naših najvećih pozorišnih i televizijskih glumica  Tanji Bošković svečano je uručena nagrada“Kapetan Miša Anastasijević“.

 Nagradu dodeljuje Media Invent iz Novog Sada i Beogradski univerzitet, a priznanje se sastoji od plakete i zlatnika sa likom Kapetana Miše, rad akademskog vajara Ljubiše Mančića. Nagradu Rektorata za životno delo Tanji Bošković  uručio je član žirija, psiholog i galerista  Momčilo Moša Todorović inače rođeni Knjaževčanin.U ime opštine Knjaževac čestitkama se pridružio  predsednik opštine Milan Đokić,  koji je tom prilikom Tanji Bošković uručio buket cveća.

Pred samo izvođenje predstave tradicionlnim čitanjem međunarodne poruke u Velikoj sali Doma kulture u Knjaževcu obeležen je svetski dan pozorišta, nakon čega je pred prepunom salom izvedena predstava „Veliki talas“ koja je oduševila Knjaževčane.

Mladi junaci komada Dunja i Marko su, posle dugogodišnjeg zabavljanja, odlučili da stupe u zajednički život, ali su zapeli kod pitanja gde. Dunja živi sa bakom u stanu od 150 kvadrata. Ove komedije ne bi ni bilo da se Marko sviđa baki Nataliji, ali ni ona ni njena ćerka Daša, Dunjina tetka ne mogu Marka „očima da vide“.

U nastavku teksta možete videti fotografije i video snimke dodele nagrade i predstave.
Nagradu su dobile još 23 zaslužne ličnosti iz sveta privrede, kulture, zdravstva: ambasador Japana Masafumi Kuroki, Tanja Bošković, Bojana Borić Brešković, dr Đorđe Radak, Nikola Popević, Todor Stevanović…


Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...