Home / Humanost / U Knjaževcu sutra uručenje skrining aparata za dijagnostikovanje oštećenja sluha kod novorođenčadi –

U Knjaževcu sutra uručenje skrining aparata za dijagnostikovanje oštećenja sluha kod novorođenčadi –

srve za decu blic fondacija

U okviru Humanitarne  akcije Blic fondacije “Srce za decu“  Službi za ginekologiju i akušerstvo Zdravstvenog centra u Knjaževcu  sutra će biti uručen skrining aparata za dijagnostikovanje oštećenja sluha kod novorođenčadi.

Cilj akcije “Srce za decu“ je da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za rano dijagnostikovanje eventualnog oštećenja sluha kod beba. Aparat za knjaževačko porodilište obezbeđen je u saradnji sa kompanijom “Mozzart“.

Uručenje donacije knjaževačkom porodilištu (Službi za Ginekologiju iakušerstvo) obaviće se u 13 časova uz prisustvo Dr Darka Markovića, Upravnik opšte bolnice ZC Knjaževac,
Zorana Puhača, direktora Korporativnih poslova u kompaniji „Mozzart“,  Dr Mirjana Marković , načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo ZC Knjaževac i Velimira Perovića, urednika akcije „Srce za decu“ Blic fondacije.

„Srce za decu“ je akcija „Blic fondacije“, koja ima za cilj prikupljanje sredstava za opremanje svih 56 porodilišta u Srbiji aparatima koji omogudavaju rano dijagnostikovanje eventualnog oštedenja sluha kod novorođenih beba. Kompanija „Mozzart“ de donirati četrnaesti ovakav aparat za skrining sluha ZC u Knjaževcu (Službi za Ginekologiju iakušerstvo). Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner je RTS.

 Leave a Reply

x

Check Also

Festival hrišćanske kulture u Zaječaru (Video)

Pod okriljem II Festivala hrišćanske kulture, Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion ...