Home / Vesti iz Knjazevca / Doma kulture Knjaževac / Srpska bajka u Knjaževcu

Srpska bajka u Knjaževcu

Hrabri milan U četvrtak 30.oktobra 2014 godine u velikoj sali Doma kulture u Knjaževcu najmlađi Knjaževčani mogu prisustvovati Mjuziklu za decu pod nazivom ,,Hrabri Milan i princeza Mila“ – Srpska bajka.

Reč je o predstavi za decu uzrasta  od 6 do10 godina, rađenoj kao mjuzikl, koja govori o večnoj borbi dobra i zla, laži i istini. Nesrećna carica traži junaka koji će spasiti princezu od pobesnele Ale. Javljaju se siromašni Miljan i vitez Rđavko koji uz pomoć zle veštice kroz razne prevare i laži želi da se dokopa vlasti. Ipak na kraju pobeđuje dobro i istina. Deca živo učestvuju u predstavi boreći se za ljubav i pravdu. Tekst je rađen u dvanaestercu sa originalnim songovima.

Za obdaništa 9:30 h za osnovne škole od 12 h. Cena ulaznice iznosi 150 dinara.

Detaljnije u nastavku teksta…  Umetnička radionica za pozorište, film, radio i televiziju „Prizor“ iz Beograda SRPSKA BAJKA: Hrabri Miljan i Princeza Mila Adaptacija i režija: Rade Vukotić U predstavi glume i pevaju: Saša Joksimović, Marina Aleksić, Danijel Korša i Dragana Mrkić. Muzika: Danilo Vukotić Koreografija: Vesna Dubak Kostimi: Radionica KERI Scena: X tim Reč je o predstavi za decu uzrasta  od 6 do10 godina, rađenoj kao mjuzikl, koja govori o večnoj borbi dobra i zla, laži i istini. Nesrećna carica traži junaka koji će spasiti princezu od pobesnele Ale. Javljaju se siromašni Miljan i vitez Rđavko koji uz pomoć zle veštice kroz razne prevare i laži želi da se dokopa vlasti. Ipak na kraju pobeđuje dobro i istina. Deca živo učestvuju u predstavi boreći se za ljubav i pravdu. Tekst je rađen u dvanaestercu sa originalnim songovima. Predstava se igra po preporuci Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije br. 610-00-00345/2014-07.

Izvor Knjaževačke vesti / www.sdkultura.org.r

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževčani na Festivalu borilačkih sportova BUDO 2017

Na Trgu oslobođenja u Zaječaru, u subotu, 16. septembra, biće održan Festival ...