Home / Vesti iz Knjazevca / Doma kulture Knjaževac / Snimak prožimanja dve umetnosti u Knjaževcu (VIdeo)

Snimak prožimanja dve umetnosti u Knjaževcu (VIdeo)

Prožimanje dve umetnosti u Knjaževcu

Slobodanka Stanković Ilić i Nebojša Đorđević su 22.januara 2015 godine predstavili knjaževačkoj publici svoje slike i stihove pod zajedničkim naslovom “Prožimanje“ .

U galeriji Doma kulture dogodilo se prožimanje dve umetnost – likovne i književne. Slobodanka Stanković Ilić predstavila je javnosti svoje slike rađene tehnikom pastela “Neka druga java“, naglašavajući da ne želi da se bavi zanatskim realizmom.


“Ko to želi, neka uzme aparat i neka fotografiše prirodu, koja je najbolji umetnik. Ja na stvari gledam na jedan drugačiji način. Uvek nastojim da, bilo kroz sliku, bilo kroz reč, skrenem pažnju na to koliko malo znamo i da je svet mnogo više od onoga što registrujemo svojim čulima“

Nebojša Đorđević promovisao je svoju knjigu pesama, “Oslikani atlas“, inspirisanu delima evropskih slikara od XV do XX veka.
“Ja sam to posmatrao na nekoliko načina : kroz naslov dela, kroz način na koji je slikar radio, kroz tehniku, boje, a prisutan je, naravno i moj doživljaj. Pesme imaju drugačiji pristup, svrstao sam ih u “otvorene“ i “zatvorene“ pesme.

Muzikom, ovo umetničko veče obojili su mladi gitaristi iz Muzičke škole Petar Dangić, Marko Ilić i Stefan Milošević.


Izvor Knjaževačke vesti
 

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...