Home / Timocka krajina / Knjaževac / Seminar : Programsko – konkursno finansiranje Mesnih zajednica u opštini Knjaževac

Seminar : Programsko – konkursno finansiranje Mesnih zajednica u opštini Knjaževac

Sretenje

U Knjaževcu se sutra organizuje seminar Programsko – konkursno finansiranje Mesnih zajednica u Nišavskom okrugu  – opštini Knjaževac.

Opština Knjaževac sredinom februara 2016 godine potpisala je memorandum o saradnji sa Udruženjem građana “Sretenje“ iz Požege, kojim se predviđa zajednički rad na usvajanju konkursno-programskog finansiranja mesnih zajednica.

U saradnji sa Udruženjem građana “Sretenje“ iz Požege, opština Knjaževac prethodnih meseci počela je pripreme za programsko, odnosno konkursno finansiranje mesnih zajednica. Zakon o budžetskom sistemu uveo je programsko finansiranje korisnika, a transparentnost javnih finanisja dodatno može da se obezbdi i ukoliko se mesnim zajednicama sredstva dodeljuju putem konkursa.

Kako se čulo na prvom radnom sastanku u opštini, uvođenjem ovakvog načina finansiranja, mesne zajednice će početi da sveobuhvatnije sagledavaju probleme u svojim sredinama i da ih planski rešavaju.

Seminar se održava u sredu 1.juna 2016 godine u prostorijama Regionalnog centra za strušno usavršavanje u Knjaževcu.Seminar počinje u 10.časova, a na seminaru će prisustvovati po tri predstavnika Mesnih zajednica koji poznaju IT Tehnologije jer će se popunjavanje obrazaca koji objavi opština Knjaževac vršiti elektrosnkim putem.

Isti konkurs koji je finansirao fond za otvoreno društvo  Udruženje Sretenje sprovodi i u opštini Sokobanja.

.Leave a Reply

x

Check Also

Festival hrišćanske kulture u Zaječaru (Video)

Pod okriljem II Festivala hrišćanske kulture, Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion ...