Home / Vesti iz Knjazevca / NASTAVLjENA JE KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE Knjazevac

NASTAVLjENA JE KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE Knjazevac

U radu danasnje sednice ucestvovalo je 34   odbornika koji su doneli odluku o  izradi statuta Opstine Knjazevac.

Tom prilikom imenovana je i komisija koju cine diplomirani pravnici zaposleni u opstinskoj upravi (Toplica Vujicic, Ljiljana Milenkovic, Gorica  Petrovic, Brankica Milosevic i Suzan Krstic Nikolic.

—————————————————–


U nastavku danasnje sednice Dragan Milutinovic sef odbornicke grupe Demokratske stranke povukao je jucerasnji predlog  da se u dnevni red uvrsti smena predsednika So Knjazevac zbog deblokade funkcionisanja skupstine kao i u cilju bolje i brze efikasnosti njenog rada.

Dragan Milutinovic je izjavio da je Demokratska stranka sa njenim partnerima (24 – odbornika) je potpisalo   i predala zahtev za odrzavanje nove sednice SO Knjazevac.Zakonski rok za sazivanje  nove sednice je naredni petak  u 7 cas.

Dragan Milutinovic ocekuje da ce sadasnji predsednik So Knjazevac  ispostovati dogovor koji je napravljen kao i zakonsku regulativu o sazivanju nove sednice So Knjazevac.Prva tacka dnevnog reda je smena predsednika So Knjazevac , druga tacka je izbor novog predsednika So Knjazevac,  dok je treca tacka izbor predsednika opstine Knjazevac, njegovog  zamenika kao i opstinskog veca.Gospodin Milutinovic naglasava da je u potpunosti uveren da ce gospodin Pavlovic sadasnji predsednik So Knjazevac postovati svoju rec i da ce tom prilikom ispostovati zakonsku regulativu te da ce Knjazevacka opstina dobiti svoju vlast na vreme.

Miodrag  Pavlovic Predsednik Skupstine Opstine Knjazevac istice da odluka o pristupanju izrade statuta  stupa na snagu  osmog dana od dana objavljivanja u sluzbenom listu , i da izbor  predsednika i zamenika predsednika ne zavisi od izrade statuta.

Miodrag  Pavlovic naglasava da je danasnja sednica vodjenja po starom statutu i po starom zakonu koji je na snazi do izglasavanja novog statuta i poslovnika.Rok za imenovanje  novog predsednika  je 30 januar kako bi se ispostovala zakonska procedura.

Sefovi odbornickih grupa u So Knjazevca su dali sledece izjave:

Miroljub Bozinovic (G17 +) naglasava da su isti ljudi juce bili i predlagaci (predsednika So Knjazevac)  i danas za njegovu smenu te da nece moci da tumaci kako je doslo do tog  preokreta.Odbornicka grupa G17 + koju cine 5 odbornika nisu u mogucnosti niti u zelji da opstruiraju dalji tok pregovora te da stoje na raspolaganju i da budu maksimalno koperativni u daljem radu skupstine.

Vesna Simic (SNS) ocekuje nakon postignutog razgovora i dogovora da se svi odbornici urazume i da ne dozvole da  stanovnici opstine Knjazevac  ostanu bez svog predsednika odnosno da ne dodje do novih izbora.Kako naglasava gospodja Simic da su upravo odbornici odgovorni prema gradjanima Knjazevca koji su ih i izabrali na ovu funkciju.

Darko Zivkovic (SPS) je uveren da ce se konstituisati skupstina opstine Knjazevac i da ce se izglasati Predsednik , te naglasava da je juce doslo do opstrukcije od strane  G17 + i pokreta zivim za Knjazevac  Bosko Nicic te da su sadasnji dogovori konacni i da ce u utorak  po obecanju sadasnjeg predsednika So Knjazevac  imati novu sednicu na kojoj ce se izglasati novi organi opstine Knjazevac

Davor petrovic (DSS) je uveren da postoji skupstinska vecina i da ce Knjazevac  naredne nedelje dobiti institucije  kao i predsednika opstine.

—————————————————————————————————————————

Prethodna desavanja

30.DECEMBRA 2008. NASTAVLjENA JE KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE
——————————————————


Od ukupno 40 verifikovanih odbornièkih mandata, sa komotnom veæinom od 24 glasa izabran je predsednik SO Knjaževac Dr stomatologije Miodrag Pavloviæ, sa liste Pokreta “Živim za Knjaževac – Boško Nièiæ”, dok su zamenik i sekretar iz redova SPS-PUPS.

Naredna sednica SO Knjaževac oèekuje se iza Božiæa, kada æe biti izabrani izvršni organi lokalne samouprave. Zakonski rok za izbor organa lokalne vlasti u Knjaževcu je 30. Januar.

Oèekivanja su da vladajuæu koaliciju èiniti Pokret “Živim za Knjaževac – Boško Nièiæ”, G17+ i SPS-PUPS.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...