Home / Timocka krajina / Knjaževac / Sanja savetuje – Lečanje dijabetesa medom i matičnim mlečom

Sanja savetuje – Lečanje dijabetesa medom i matičnim mlečom

 Sanja savetuje - Lečanje dijabetesa medom i matičnim mlečom

U apiterapiji postoje dve slične terapije za lečenje dijabetesa. Jedna je konzumiranje jedne do dve kafene kašike meda ujutro pre jela, u podne i uveče.

Ja primenjujem terapiju u kojoj se med uzima četiri puta dnevno, svaki put po 10 grama, koliko sadrži mala, kafena kašika, a to je ukupno 40 grama meda dnevno. Za bolje i brže izlečenje preporučujem i matični mleč, koji obnavlja ćelije pankreasa i za koji je naučno dokazano da obnavlja sve ćelije organizma, pa čak i nervne. Jedna kašičica meda rano ujuto, u 10 h, u 16 h i uveče pre spavanja, jednostavan je recept za lečenje dijabetesa.

Ovom terapijom leči se čak i dugogodičnji dijabetes sa nalednim faktorom. Nasledni, genetski faktor i ishrana bogata termički obrađenom hranom, dva su glavna uzroka nastanka dijabetesa. Ljudima je lakše da i ovu bolest pripišu stresu i tako se odreknu sopstvene odgovornosti zbog loše ishrane.


Uz ishranu bogatu svežom, termički neobrađenom hranom i pčelinjim proizvodima nemoguće je oboleti od ove bolesti čak i ukoliko imate nasledni faktor. Neka najmanje polovinu vaše ishrane čini sveža hrana. Termički obrađena hrana iznad 40 stepeni, gubi enzime i druge sastojke, menja svoju pH vrednost i postaje štetna. Ovakve namirnice crpe enzime, vitamine i druge sastojke koje one više nemaju posle termičke obrade, a koji su neophodni za varenje hrane, iz organa našeg organizma i zato najčešće stradaju upravo žlezde sa unutrašnjim lučenjem, kao što je pankreas (gušterača).

Do sada sam imala 9 pacijenata, od kojih je jedan primao insulin, a ostali su uzimali lekove. Pacijent koji je uzimao insulin započeo je terapiju bagremovim medom i matičnim mlečom. Posle dva meseca lekar mu je saopštio da su ćelije njegovog pankreasa počele da se obnavljaju i da će dalju terapiju nastaviti samo lekovima, bez insulina. Ostali pacijenti koji nisu primali insulin i lečili su se lekovima, uzimali su samo bagremov med, bez matičnog mleča i već u prvih mesec dana terapije su, takođe, osetili poboljšanje, nivo šećera se normalizovao, a neki od njih vise ne uzimaju ni lekove. Nakon što se normalizuje nivo šećera u krvi i prekine uzimanje insulina i lekova, neophodno je svakodnevno konzumiranje 30 grama meda, što predstavlja održavajuću dozu meda za prevenciju ponovnog nastanka dijabetesa. Obavestite svog lekara da želite da započnete apiterapeutsko lečenje medom i matičnim mlečom, slušajte njegove savete, merite i pratite nivo šećera u krvi .

Ne smanjujte doze insulina i lekova na svoju ruku. Ne prekidajte terapiju insulinom ili lekovima sve dok Vam lekar to ne odobri. Kod nekih pacijenata lekar smanji ili ukine lekove već posle mesec dana, kod drugih posle dva ili tri. Nektarski med daje najbolje rezultate u lečenju dijabetesa, a prikladne su sorte sa većim sadržajem fruktoze i vitamina, kao što su bagremov, od dateline, lucerke i suncokreta. Zahvaljujući fruktozi, voćnom šećeru, kao i mikroelementima koje ove vrste meda sadrže (berilijum, kalcijum, stroncijum, mangan, barijum) i vitaminima koji deluju slično insulinu i stimulišu pankreas u produkciji njegovog hormona, insulina, dijabetes više ne predstavlja neizlečivu bolest.

 


 

One comment

  1. Sve što pomaže ljudima ja sam za. Lično bih voleo da se u svakoj situcaiji kod svake bolesti lečimo samo prirodnim putem i bez ikakve veze sa lekarima i lekovima. Nadam se da ovo stvarno pomaže nekome.

Leave a Reply

x

Check Also

Prezentacija rakija brenda “Gospodska“ (Foto & Video)

– U Domu kulture u Knjaževcu je krajem protekle nedelje Firma “Frutimo“ ...