Home / Drugi pišu / Romski karavan umetnosti uskoro u Knjaževcu

Romski karavan umetnosti uskoro u Knjaževcu

Romski karavan umetnosti

Grupa „Kal“ nastupiće 28. februara u Kulturnom centru Požega , u okviru projekta „Romski karavan umetnosti“ koji se realizuje u saradnji sa organizacijom Civil Rights Defenders i Romskim Centrom Požega.

 

Gostovanje u Požegi je drugi po redu putujući karavan započet u Smederevu u decembru 2014. U toku 2015. godine „Romski karavan umetnosti“ nastavlja put kroz Vranje, Knjaževac i Sombor, a za sledeću godinu planirana su gostovanja u 15 gradova u regionu.

 

Program je sastavljen od nekoliko celina :

– izložbe fotografija „Poznati Romi sveta“ (od 18.30) – hol sale bioskopa;

 

– javne tribine „Romi u srpskoj kinematografiji” (od 19.00) – na kojoj će govoriti izvršni producent serije „Sinđelići“, Sreten Jovanović, direktor FILM ART-a, Dejan Petrović iz Požege i Adi Sinani iz organizacije  CIVIL RIGHTS DEFENDERS-a. Tribina će biti održana u Gradskoj galeriji Požega

– koncerta grupe KAL (od 20.30) u sali bioskopa. Ulaz je besplatan.

Romski kulturni centar Beograda je do sada realizovao brojne programe među kojima se izdvajaju izložba „Romi u Beogradu od početka 20. veka do danas“, pozorišni komad „Bahanalije“, radionica vizuelnih umetnosti za romsku decu, drama „Sasa pe jekh ivend“, ekspertski okrugli sto „Očuvanje i razvoj romske kulture u Srbiji“ i dr.

„Romski karavan umetnosti“ je nastavak ideje kampanje za afirmaciju Roma „Da li znaš ko sam ja?“ koja je započeta 2010. godine


http://mojapozega.rs

Leave a Reply

x

Check Also

Prezentacija rakija brenda “Gospodska“ (Foto & Video)

– U Domu kulture u Knjaževcu je krajem protekle nedelje Firma “Frutimo“ ...