Home / Vesti iz Knjazevca / Centar za radno angažovanje mladih / Radna grupa mladih Balkana u Knjaževcu (Foto & Video)

Radna grupa mladih Balkana u Knjaževcu (Foto & Video)

Radna grupa mladih Balkana u Knjaževcu

Radna grupa mladih Balkana danas se u sali Opštinskog veća susrela  sa predstavnicima Kancelarije za mlade iz Knjaževca i Centra za radno angazovanje mladih.

Tom prilikom su se uporedjivale prakse i iskustva podrške mladima u različitim sredinama.Inače gosti su oduševljeni gostoprimstvom Knjaževačna, a veoma su bili zaintereosvani i za program Centra za radno angazovanje mladih koji im je tom prilikom prezentovan i radom kancelarije za mlade u Knjaževcu.

Tokom jučerašnjeg dana, 23. marta, u Knjaževcu je počeo četvorodnevni međunarodni trening za omladinske radnike na temu volonterizma. Trening je deo aktivnosti Balkanske platforme za dijalog i učešće mladih, novoformirane regionalne platforme koja okuplja mlade iz Mostara, Prijedora, Zavidovića, Nikšića, Subotice, Peći, Vevčana, Skoplja i Knjaževca. Cilj ovog treninga je upoznavanje mladih sa vrednostima volonterizma, osnovama volonterskog rada, izazovima i važnosti koje volonterizam ima za razvoj svake zajednice. Polaznice i polaznici treninga naučiće kako da analiziraju potrebe za volonterskim programima u zajednici, kako se vrši selekcija i motivacija volontera kao i kako se planiraju i vode volonterske aktivnosti. Trening obuhvata i razmenu informacija o pravnim okvirima i praksama volonterizma u različitim zemljama Balkana

Trening se realizuje uz podršku Evropske komisije – Generalnog direktorata za proširenje, kroz program “Civil Society Facility – Operating Grant to IPA CSO Associations, podrška regionalnim tematskim asocijacijama, u koordinaciji Asocijacije agencija lokalne demokratije – ALDA sa osam balkanskih partnera: Alda Skopje, LDA Mostar, LDA Knjaževac, LDA Subotica, LDA Prijedor, LDA Zavidovići, LDA Peć i LDA Nikšić.

U nastavku teksta možete videti utiske i izjave Svetlana Siljanoske kordinatorke Balkanske platforme za Mladinsku participaciju i Dijalog i Paule Raužan potpredsednice Asocijacije Akcije Lokalne Demokratije ALDA. 

Leave a Reply

x

Check Also

Prezentacija rakija brenda “Gospodska“ (Foto & Video)

– U Domu kulture u Knjaževcu je krajem protekle nedelje Firma “Frutimo“ ...