Home / Drugi pišu / Produžen rok za prijave za program podrške početnicima u poslovanju do 20. juna –

Produžen rok za prijave za program podrške početnicima u poslovanju do 20. juna –

Ministarstvo privrede Srbije

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je da je rok za prijavljivanje za projekat podrške početnicima u biznisu (start ap) produžen do 20. juna

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je da je rok za prijavljivanje za projekat podrške početnicima u biznisu (start ap) produžen do 20. juna.

Cilj projekta je razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva žena, mladih i socijalnog preduzetništva, kao i unapređenje efikasnosti i podrške poslovanju i razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, a za taj projekat opredeljeno je 100 miliona dinara.

Paket podrške obuhvata obuku, bespovratna sredstva i mentorsko praćenje malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Projekat realizuje Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije

Sredstva se dodeljuju u iznosu od 300.000 dinara do milion dinara, bez PDV-a, što predstavlja do 50 odsto ukupne vrednosti opravdanih troškova projekta, uz obavezu korisnika da obezbedi sopstveno učešće od minimum 50 odsto od ukupne vrednosti tih troškova.

Korisnici bespovratnih sredstava od 500.000 dinara do milion dinara imaju obavezu da osim samozapošljavanja, zaposle najmanje jednu osobu u roku od šest meseci od datuma potpisivanja ugovora s agencijom.

Svi prateći obrasci dostupni su u elektronskom obliku na sajtu Agencije i sajtu Godina Preduzetništva 2016  i u štampanom obliku u ARRA, a za sve dodatne informacije možete se obratiti Agenciji, na broj telefona: 011/33 98 510 ili na adrese: sasa.veljic@ras.gov.rs i svetlana.nikolic@ras.gov.rs.

 


Leave a Reply

x

Check Also

Uređenje Trga u Knjaževcu (Foto & Video)

– – U Knjaževcu je u toku rekonstrukcija keja i trga Dimitrija ...