Home / Turizam / Banjica / Pripreme za početak rada otvorenog bazena u Knjaževcu (Foto & Video) –

Pripreme za početak rada otvorenog bazena u Knjaževcu (Foto & Video) –

DSC00669
Ovih dana nastavljeni su radovi na uređenju olimpijskog bazena sa termalnom vodom na Sportsko-rekreativnom centru “Banjica“ u Knjaževcu.

Na olimpijskom bazenu Banjica u Knjaževcu vrše se zadnje  pripreme za početak letnje sezone.Uporedo se radi na čišćenju mini akva parka i prostora celokupnog bazena.

Uz pomoć lokalne samouprave infrastruktura bazena u Knjaževcu  je prošle godine nakon dužeg vremenskog perioda  skoro potpuno obnovljena.
Milan Živković direktor Javnog preduzeća ,Sportsko turistički resursi Knjaževac“ koja gazduje  Sportsko-rekreativnim centru “Banjica“ u Knjaževcu  u današnjem obraćanju medijima najavio je skori završetak radova na  uređenju Bazena.

Pre par dana se krenulo sa kompletnim uređenjem i renoviranjem spoljnih  muških i ženskih toaleta koji od izgradnje Bazena odnosno skoro 35 godina nisu adaptirani odnosno renovirani.

Osoblje bazena je pre desetak dana krenulo sa radovima na pripremma za otvaranje bazena koji bi trebao da se otvori među prvim  u Srbiji i to već naredne nedelje..Cena karte biće na prošlogodišnjem nivou – 150 dinara.Ove godine važe nove sezonske karte za letnju sezonu 2016 i zimsku sezonu 2016/2017.

Direktor Javnog preduzeća ,Sportsko turistički resursi Knjaževac“ Milan Živković podseća javnost da je Knjaževački Bazen  prošle godine oborio rekord u posećenosti, ali se nada da će ove godine uz brojne novine i adaptiranje jedisntveni olimpijski Bazen sa termalnom vodom u Knjaževcu oboriti proslogodišnji rekord.

Radno vreme bazena  je radnim danima i vikendom u redovnom terminu od 10 do 18 casova dok je jedini neradni dan  četvrtak.

-U nastavku teksta pogledajte kako teku radovi na uređenju jednog od najlepših bazena u Srbiji čije su  koristili: Nađa Higl, Milorad Čavić, Grčka plivačka reprezentacija i mnogi drugi.
Bazen „Banjica” je kompleks sportsko–rekreacionih objekata. Udaljen je 5 km od Knjaževca, na desnoj obali Svrljiškog Timoka. Kompleks bazena čine otvoreni olimpijski bazen dimenzija 25×50 m, dubine 2,20 m, sa termalnom vodom kojom se snabdeva iz izvora Rgoška Banjica, dečiji bazen dubine 60 cm sa mini akva parkom. Posetiocima su na raspolaganju svlačionice, restoran, bašta sa 120 mesta, parking prostor, tereni za male sportove. Tokom zime bazen je pokriven i pogodan je kako za rekreaciju tako i za profesionalnu pripremu sportskih ekipa. O kvalitetu uslova bazena svedoče velika imena koja su svoje pripreme imala na bazenu Banjica. Usluge bazena su koristili: Nađa Higl, Milorad Čavić, Grčka plivačka reprezentacija i mnogi drugi.

Sportsko turistički resursi Knjaževac, tel. 019/730-570 ili 019/779-059, e-mail: strk.knjazevac@gmail.com
Leave a Reply

x

Check Also

Ugrožavanje sigurnosti u Knjaževcu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Knjaževcu uhapsili su V. P. (29) i ...