Home / Timocka krajina / Knjaževac / Pomak – Pokret omladinskog Aktivizma

Pomak – Pokret omladinskog Aktivizma

pomak

Timodki omladinski centar – TOC održaće od 22. do 25. januara 2015. godine u Hotelu ,,Jezero“ na Borskom jezeru, Konferenciju o kreativnim industrijama i socijalnom preduzetništvu mladih ,,Pomak“

Ideja projekata je da na originalan, kreativan i dinamičan način pospeši proaktivnost mladih i OCDa, i osnaži ih za pokretanje inicijativa za poboljšanje socijalnog položaja i ekonomske situacije mladih u Srbiji, kroz: produkacija dokumentarnog filma, poblikaciju priručnika, organizaciju konferencije, pokretanje Internet portala i mobilne aplikacije.

Nacioanlne konferencije o kreativnim industrijama i socijalnom preduzetništvu,,Pomak“, ujedno je i završna aktivnost istoimenog projekta. Na njoj se odekuje učeše preko 80 mladih iz Cele Srbije.


U toku tri rada dana Konferencije, mladi ie imaie priliku da duju iskustva preko 20 predavača, stručnjaka iz cele Srbije, ali i Makedonije, iz pomenutih oblasti, kao i da saznaju primere dobre prakse mladih ljudi koji su razvili svoja socijalna preduzeća, kako ona posluju, Sta su to prostori zaIreativno delovanje, tj. Biznis inkubator centri kreativnih industrija i na kom principu oni, te kako da mladi postanu deo toga.

Konferenciju ie, u petak 23. januara 2015. godine, otvoriti državni sekretar u Ministarstvu
omladine i sporta, gospodin Nenad Borovčanin, predsednik Upravnog odbora Krovne organizacije mladih Srbije, gospodin Marjan Cvetković i izvr5ni direktor Timočkog omladinskog centra, gospodin Goran Radisavljević.


izvor Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...