Home / Najave / Paket EPS-a koji vam štedi 1300 RSD

Paket EPS-a koji vam štedi 1300 RSD

struja usteda

Beograd — Preduzeće EPS snabdevanje ponudilo je domaćinstvima koja se greju na struju povoljniju cenu, koja će im omogućiti uštedu od, kako kažu, 1.300 dinara mesečno.

Reč je o posebnom paketu, po kojem je cena struje jedinstvena i nije podeljena po zonama i iznosi 9,25 dinara po kilovatu u skupljoj i 4,6 dinara po jeftinijoj tarifi, izjavio je direktor tog preduzeća Željko Marković na sajmu energetike.

Taj paket, koji će domaćinstva moći da sklope sa EPS snabdevanjem već od novembra, kako je ocenio, najviše bi se isplatio domaćinstvima koja troše više od 2.000 kilovat-časova mesečno.


Marković je podsetio da domaćinstva od 1. januara sledeće godine izlaze na liberalizovano tržište i da će moći da biraju svog snabdevača strujom na slobodnom tržištu.

Prema procenama EPS-a, potrošač koji troši oko 2.500 kilovat časova mesečno i za to mesečno plaća oko 26.000 dinara, ako sklopi navedeni komercijalni ugovor sa EPS snabdevanjem, imaće mesečnu uštedu od oko 1.300 dinara, precizirao je on.

Jedinstvena cena za jednotarifna brojila u okviru tog paketa je 8,2 dinara po kilovat času, rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će oko dva do tri odsto potrošača sklopiti takav ugovor sa EPS snabdevanjem.

[pullquote]Prema njegovim rečima, EPS snabdevanje je ubedljivo najuspešnije preduzeće u okviru EPS grupe, koje ove godine planira profit od 185 milijardi dinara. Kako je naglasio, to preduzeće je uspelo da od januara 2014. podigne naplatu računa za struju sa 86 odstona 93 odsto u javnom snabdevanju, a najgora naplata je na rezervnom snabdevanju, kod potrošača koji se privremeno snabdevaju strujom po nešto višim cenama, jer nisu na vreme uspeli da sklope ugovore o snabdevanju sa nekim od prodavaca struje. Marković je napomenuo da je EPS snabdevanje kreirao novi račun za struju, koji je pregledniji od starog, kao i da na njemu više neće biti RTV pretplate što će stvoriti prostor za novo poboljšanje izgleda tog računa, na će pored ostalog biti unet i pregled pojedinačnih izvora energije.[/pullquote]

Takođe je naveo da EPS snabdevanje nudi komercijalni paket i za malu privredu, u okviru koga je cena struje 8,6 dinara po kilovat-času u višoj tarifi i 4,6 dinara u nižoj tarifi, a ciljna grupa su potrošači sa velikom snagom i malom potrošnjom.

Marković je rekao da očekuje da će EPS snabdevanje i u trećem talasu liberalizacije tržista električne energije, koja stupa na snagu od početka 2015. godine, zadržati više od 90 odsto tržišta, i napomenuo da je ta kompanija sada lider na tržištu pošto je u prve dve faze liberalizacije zadržala oko 97 odsto potrošača.

EPS snabdevanje je to uspelo zahvaljujući najpovoljnijim cenama struje, brizi o kupcima, balansnoj odgovornosti, popustima koje se trudi da daje svojim klijentima, kao što je sada aktuelni popust u okviru Sajma energetike za sve koji se do kraja oktobra jave da sklope ugovor sa tim preduzećem, kazao je on.

Ovo preduzeće je, dodao je dalje, već ugovorilo sklapanje ugovora o snabdevanju strujom u sledećoj godini sa oko 15 odsto velikih potrošača, kao što su NIS, Pošte Srbije, Lafarž…

 


Izvor B92/Tanjug

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : OBAVEŠTENjE O IZVOĐENjU GAĐANjA

Policijski službenici Policijske uprave u Zaječaru će izvoditi gađanje na strelištu Streljačkog ...