Home / Drugi pišu / Pacijenti iz Knjaževca Imaju zakazano, a čekaju satima !

Pacijenti iz Knjaževca Imaju zakazano, a čekaju satima !

Imaju zakazano, a čekaju satimaPrema današnjem pisanju Dnevnog lista Blic : Pacijenti iz Niša i jugoistočne Srbije su ogorčeni jer satima čekaju na zakazane preglede u specijalističkim ambulanta.

To posebno teško pada bolesnicima koji u Niš dolaze iz Knjaževca, Svrljiga, Vranja, Pirota, Leskovca… S pravom se pitaju zašto im uopšte zakazuju pregled kad se ne poštuje zakazano vreme.
– Pre tri meseca zakazali su mi za danas u osam sati pregled u neurohiruškoj ambulanti. Morali smo iz Knjaževca da krenemo jutros pre sedam sati da bismo stigli na vreme. Prošlo je više od dva sata otkako čekam. Pacijenti ulaze preko reda, lekari izlaze i ulaze. Moj doktor nije počeo da radi na vreme. Strašno je ovo što nam se dešava. Imala sam operaciju na mozgu i zaista mi čekanje teško pada – priča Zorica Mitić iz Knjaževca.

Pacijenti iz unutrašnjosti ne žele termine za pregled u večernjim satima

Ispred vrata svih specijalističkih ambulanti ogromna je gužva jer pacijenti misle da će pre doći na red ako budu bliže ulazu.
– Gledajte kako nas tretiraju. Čekamo ovde satima samo da bismo predali dokumente za prijem u bolnicu. Šta da radim kad u Vranju ne postoji plastična hirurgija. I kada sam dolazila na zakazani pregled čekala sam više od dva sata. Ne znam zašto insistiraju na zakazivanju kad se dugo čeka – ljutito kaže Vranjanka Milena Stošić.
Osim gužve, Milanu Rašiću iz Bujanovca strašno smeta što je ozvučenje loše i bolesnici teško mogu da čuju kog pacijenta proziva medicinska sestra.
Direktor Kliničkog centra u Nišu dr Zoran Radovanović odbacuje tvrdnje pacijenata da čekaju satima u specijalističkim ambulantama.

(+) Kliknite za uvećanje

– Zabranili smo uvođenje pacijenata preko reda. Međutim, mnogi od bolesnika iz gradova jugoistočne Srbije dođu mnogo ranije od zakazanog termina jer im tako odgovara zbog prevoza. Iako specijalističke ambulante rade svakog dana do 20, posle 17 sati nema nikoga. Niko ne želi termin za pregled u večernjim časovima – napominje dr Radovanović.

izvor http://www.blic.rs

One comment

  1. Nije to ništa u odnosu na Knjaževački zdravstveni centar gde se čeka i više pošto redosled koji se dobija na šalteru važi samo toliko dok ne dođe neki zakazani pacijent (valjda zakazan mobilnim telefonom direkno kod lekara), ili pacijent koji poznaje lekara, pa pacijent koji dobije zvaničan redosled čeka dok ne prođu svi pacijenti preko veze a to traje u nedogled. Prvo treba rešiti naš zdravstveni centar pa tek onda možemo da gledamo dalje. Mnogo je manje čekanje u Nišu nego u našem zdravstvenom centru.

Leave a Reply

x

Check Also

Osam zlatnih medalja za Knjaževčane

Na  šestom Državnom prvenstvu u Powerliftingu Raw & EQ koje je održano ...