Home / Timocka krajina / Knjaževac / Otvoren Naučni klub u Knjaževcu (Foto & Video) –

Otvoren Naučni klub u Knjaževcu (Foto & Video) –

DSC00589

Danas je u Knjaževcu otvoren Naučni klub, peti od ukupno dvanaest Naučnih klubova koji će zaživeti širom Srbije.

Knjaževački Naučni klub uspostavljen je na osnovu Memoranduma o saradnji opštine Knjaževac, Centra za promociju nauke iz Beograda i Regionalnog centra za stručno usavršavanje Knjaževac, kao i Memoranduma o saradnji Mreže RC/CSU Srbije i Centra za promociju nauke.

Naučni klub je prostor u kome svi zainteresovani za nauku i tehnologiju imaju priliku da se upoznaju, razmenjuju iskustva, diskutuju o naučnim temama i tako proširuju znanja, u cilju usvajanja primenjivog znanja i razvoja funkcionalne pismenosti u naučnom domenu za decu, odnosno učenike.

“Naša ideja je da se podelimo našu misiju, a to je neformalno obrazovanje, sa nastavnicima i učenicima. Insistiramo da deca dođu, da vide, pipnu i omirišu nauku kako bi se kod njih probudila znatiželja i interesovanje”, kaže Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke.

Otvaranje Naučnog kluba pokazuje da opština Knjaževac želi da ulaže u edukaciju dece, rekao je na otvaranju predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

“Opština Knjaževac je među prvima u Srbiji koje imaju otvorene naučne klubove. Klub će imati za cilj promociju i prezentaciju nauke i nadam se da će naši osnovci i srednjoškolci provoditi vreme ovde i da će se sve više njih interesovati za nauku”, dodaje Đokić.

Reginalni centar za stručno usavršavanje je otvaranjem Naučnog kluba u svojim prostorijama proširio delatnost u na edukaciju mladih.

“Već smo počeli sa tim jer smo pre desetak dana imali gostovanje mobilnog planetarijuma. Bavićamo se promovisanjem nauke, pokušaćemo da što više mladih dovedemo ovde i pokažemo im neposredno šta je zapravo nauka”, ističe Dejan Tomić, direktor RCSU Knjaževac.

Otvaranje Naučnog kluba u Knjaževcu prati i gostujuća izložba „Spektri“ koju će svi zainteresovani moći da posete u naredne dve nedelje.

U nastavku teksta možete videti kako je proteklo otvaranje Naučnog kluba u Knjaževcu sa pratećim fotografijama.

  

Leave a Reply

x

Check Also

Delimo planetu sa Brazilom

Omladinski klub „InterCOOLt“ iz Knjaževca organizuje mini festival   “Delimo planetu sa Brazilom“. ...