Home / Timocka krajina / Knjaževac / Otvaranje Naučnog kluba u Knjaževcu –

Otvaranje Naučnog kluba u Knjaževcu –

Mreža naučnih klubova

Do juna će u 12 gradova širom Srbije biti otvoreni naučni klubovi za promociju i popularizaciju nauke.

Otvaranje naučnog kluba u Knjaževcu zakazano je za  9. maj 2016 godine  u prostorijama Regionalnog centra za stručno usavršavanje.

Naučni klub u Knjaževcu uspostavljen je na osnovu Memoranduma o saradnji opštine Knjaževac, Centra za promociju nauke iz Beograda i Regionalnog centra za stručno usavršavanje Knjaževac, kao i Memoranduma o saradnji Mreže RC/CSU Srbije i Centra za promociju nauke. Ideja za pokretanje Naučnog kluba nastala je nakon sagledavanja potreba učenika i nastavnika zainteresovanih za nauku da svoje interesovanje ispolje i da zadovolje potrebe za znanjem. Preko aktivnosti Naučnog kluba nastavnici i naučnici moći će na nauku učine vidljivijom i pokažu koliko je ona lepa, zanimljiva i korisna.

Svečana konferencija i potpisivanje memoranduma o saradnji
( obraćanjepredsednika opštine Knjaževac, g-dina mr Milana Đokića, direktora CPN, g-dina Nemanje Đorđevića, direktoraRCSU Knjaževac, g-dina Dejana Tomića) obaviće se u periodu od 12-12:30 dok je za 13 časova  predviđen ObilazakNaučnogkluba i izložbe „Spektri“.Od 13:00 – 13:30 održaće se Predavanje za nastavnike– „Naučniklub – koncept i aktivnosti“, konkurs CPN-a -BranimirAcković – koordinatorsektorazaprogramskeaktivnosti CPN-a.

Naučni klub je prostor u kome svi zainteresovani za nauku i tehnologiju imaju priliku da se upoznaju, razmenjuju iskustva, diskutuju o naučnim temama i tako proširuju znanja, u cilju usvajanja primenjivog znanja i razvoja funkcionalne pismenosti u naučnom domenu za decu, odnosno učenike.


Otvaranje Naučnog kluba u Knjaževcu pratiće i gostujuća izložba “Spektri“ koju će svi zainteresovani moći da posete u naredne dve nedelje od otvaranja Naučnog kluba. ”Spektri” pokrivaju šest oblasti koje čine elektromagnetno zračenje: radio-talase, zahvaljujući kojima komuniciramo još od kraja 19. veka, mikro-talase, kojima možemo da zagrevamo hranu, infracrveno zračenje, koje koriste termalne kamere, vidljivi deo spektra na koje reaguje ljudsko oko, ultraljubičasto zračenje koje može služiti i za sterilizaciju, i X i gama-zračenje visokih energija.

Svečano otvaranje Naučnog kluba je u 12 časova, a za 13 časova predviđeno je predavanje za nastavnike “Naučni klub – koncept i aktivnosti”.
Leave a Reply

x

Check Also

Mihajlović na otvaranju deonice auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada (Foto & Video)

Zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović prisustvovao je  otvaranju deonica auto-puta od Pirota ...