Home / Vesti iz Knjazevca / Doma kulture Knjaževac / Osmomartovski koncert Legendi oduševio Knjaževčane (Foto & VIdeo)

Osmomartovski koncert Legendi oduševio Knjaževčane (Foto & VIdeo)

Legende u Knjaževcu foto

Na sinoćnjem koncertu „Legendi“ povodom proslave osmog marta u Knjaževcu,  sala Doma kulture  bila je prepuna publike, slobodno možemo reći da je bilo više publike nego prošlog 8.marta kada su Legende takođe nastupale u Knjaževcu.

Postavlja se pitanje zbog čega, Legende nastupaju u Knjaževcu već drugu godinu zaredom i to baš za 8.mart ?

Svim prisutnim ženama, a pre svega majkama pevač i solista Legendi, Ivan Milinković svoju prvu pesmu posvetio je upravo njima i to numerom koja je ušla u 50 najlepsih pesama u antologiji o ,,Majci“.

Nakon kolektivnog čestitanja Dana žena muzičari  su podsetili prisutne da je ovo i  dan muške pažnje,  nakon čega su obelodanili da je Pero Krznanić – bas gitara i prateći vokal rođen u Knjaževcu,  a da je Lazar Marin –  gitara i prateći vokal ,  Zaječarski zet što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom.Ovo su upravo i bila dva jaka razloga i potpisan sporazum o saradnji zbog čega grupa Legende voli da nastupa u Knjaževcu i to baš na Dan žena.

Opšti utisak preko 500 ljudi u Domu kulture je bio oduševljenje, skoro dvosatnim koncertom, a članovi benda tako dobro svirali i pevali da su pokazali kako jedan svetski bend nastupa potpuno isto pred svojom publikom nevezano da li je to Beogradski Sava centar ili Knjaževački Dom kulture.

U nastavku teksta možete videti kako je izgledao nastup legendi u Knjaževcu uz najkvalitetniju koncertnu muzičku opremu ali i  fenomenalnom scenskom nastupu pevača  Ivana Milinkovića koji je potvrdio da je pevač nebeskog  glasa.MAJCI tekst

Usla je u tamnu sobu
mekano na prstima
poslusnula da li spavam
necujno me pokrila

Prosaptala zabrinuto
molitvu za miran san
da me prati i sacuva
priljubila dlan o dlan

Ref.
Sutra ce za mnom ostati
najlepse neznosti
jastuk mek medj’ zvezdama
prvi nocni uzdasi

Sutra vec moram otici
prateci sudbinu
sutra vec uspomene
pokrice mi vrednost svu

Tamne bore iznad njenih
uvek briznih ociju
slika dugih, budnih noci
sa mnom i kad nisam tu

Sve te slike urezane
duboko u grudima
ostace mi sve sto imam
bice moje drugo ja

Ref.

Inače sredinom februara 2015 godine U Sava Centru u Beogradu potpisan je sporazum o saradnji između muzičke grupe “Legende” i Doma kulture u Knjaževcu.

Legende potpisivanje sporazuma

Sporazum uključuje odrzavanje osmomartovskog koncerta u Knjaževcu koji će od ove godine postati tradicija, ali u zajednički rad na kulturnom nasleđu, kao i negovanje dobrih poslovnih običaja i prijateljskih odnosa.


izvor Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Arhijerejska Liturgija u Knjaževcu ( Foto)

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion služio je svetu arhijerejsku liturgiju u ...