Home / Drugi pišu / Opština Knjaževac pomaže najugroženijima –

Opština Knjaževac pomaže najugroženijima –

opstina Knjazevac

Opština Knjaževac jedna je od retkih u Srbiji koja je dobrom preraspodelom finansijskih sredstava uspela da izdvoji određenu količinu novca za pomoć socijalno ugroženim penzionerima.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć ostvarili su svi penzioneri čija su primanja manja od 15.000 dinara.

– Mi smo jedna od opština bez kreditnih zaduženja, bez obavezama ka izvođačima, opština koja sve svoje finansijske obaveze izmiruje u roku i stekli su se uslovi da pokažemo solidarnost i sa svojim najstarijm sugrađanima. Na žalost, 4.200 penzionera se legiutimisalo svojim penzionim čekom u prethodnim nedeljama i oni su ostvarili pravo na

jednokratnu pomoć od 3.000 dinara – kaže Milan Đokić, predsednik opštine.

Foto: I. Popović / RAS Srbija

Najstariji Knjaževčani zahvalni su svojoj opštini što u najtežim trenucima izdvaja bilo kakvu pomoć.

– Nije to nešto mnogo para, ali znači, makar da se popune neke rupe koje imamo. Ipak im hvala što su nas se setili – kaže Milisav Radenović.

– Pa i nije neka para, imamo samo za neke osnovne životne namirnice, ali šta je tu je – kaže Stana Nastić.
Foto: I. Popović / RAS Srbija

Pored pomoći penzionerima opština Knjaževac pomaže svim svojim sugrađanima, ali i onim najmlađima u vidu besplatnih užina.

– Opština je bez velikih infrastrukturnih problema, nemamo neasfaltiranih ulica, a u ovim teškim vremenima uspeli smo da uložimo u popravku saobtraćajnica. Obezbedili smo i besplatan gradski prevoz za sve kategorije stanovništa u 86 sela i u suprotnom pravcu. Od nove godine delimo i besplatne užine za sve knjaževačke osnovce, a jedna smo od retkih opština koja deli besplatne udžbenike za socijalno ugoržene učenike – dodaje predsednik Đokić.

Recept je, kažu, u dobrom planiranju i pravilnom redosledu prioritetu koji omogućavaju da se stvari urade i u teškim vremenima.
Izvor BLIC

Leave a Reply

x

Check Also

Mihajlović na otvaranju deonice auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada (Foto & Video)

Zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović prisustvovao je  otvaranju deonica auto-puta od Pirota ...