Home / Bezbednost / Opljačkan Knjaževacinfo

Opljačkan Knjaževacinfo

Ulaz u prostorije Knjaževacinfo

Prostorije lokalne televizije „Knjaževacinfo“ opljačkane u toku noći. Provalnici odneli opremu u vrednosti od oko milion dinara.

Pre par godina provalnici su oštetili i lokalnu RTVM i takođe odnevli vrednu opremu.Policija je nakon dužeg vremena uspela da otkrije deo plačkaša i  vlasniku vrati samo deo ukradene opreme.Plačka ,,Knjaževcu info “ se desila u vrlo nezgodno vreme i to baš u trenutku kada komisija treba da odluči  po raspisanom konkursu  za sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Knjaževac u oblasti javnog informisanja.

Snimatelj televizije Knjaževacinfo Ivica Vasiljević kaže da su u ranim jutarnjim časovima, kada je stigao na posao, vrata koja vode do televizije bila provaljena a stvari u prostoriji ispreturane, javlja dopisnik RTS-a.„Ušao sam u firmu i odmah video ispreturane ormane sa dokumentacijom. Na mom radnom mestu nije bilo torbe sa kamerom. Prošao sam kroz sve prostorije i utvrdio da nedostaju još jedna kamera, dva laptopa i jedan fotoaparat“, kaže Vasiljević.

Boban Radivojević, direktor preduzeća „Ist star Grup“ u čijem sastavu posluje televizija Knjaževacinfo kaže da je vrednost odnete opreme oko milion dinara i dodaje da im je to bila i jedina oprema sa kojom su radili.

„Televizija Knjaževacinfo počela je da radi 2009. godine, a program emitujemo preko kablovskih distributera i na internetu. Izveštavamo o svim događajima u opštini i ovom krađom nam je onemogućen rad“, objašnjava Radivojević.

Knjaževačka policija obavila je uviđaj. U toku je potraga za provalnicima.

Nadamo se da će policija uskoro pronaći počinioce,a kolegama vratiti opremu kako bi nastavili svoj rad.


Izvor RTS/Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...