Home / Timocka krajina / Knjaževac / Okrugli sto povodom razmatranja prvog Nacrta nove Nacionalne strategije za mlade 2015-2025

Okrugli sto povodom razmatranja prvog Nacrta nove Nacionalne strategije za mlade 2015-2025

mladi

Ministarstvo omladine i sporta (MOS) u saradnji sa Resurs centrima za zaječarski i borski okrug programa MLADI SU ZAKON – Timočkim omladinskim centrom i Asocijacijom za razvoj opštine Bor, organizovaće Okrugli sto na kome će biti razmatran nacrt nove Nacionalne strategije za mlade i akcionog plana.

Okrugli sto biće održan 9. oktobra 2014. godine, sa početkom u 12 časova, u Velikoj sali Doma kulture Bor (Moše Pijade 19).
Na okruglom stolu pored predstavnika lokalnih vlasti, udruženja, đačkih parlamenata, kancelarija za mlade, studentskih organizacija, medija, stručne javnosti, mladih uzrasta 15 do 30 godina, učestvovaće i Ministar omladine i sporta Republike Srbije, gospodin Vanja Udovičić, pomoćnica Ministra omladine i sporta, gospođa Snežana Klašnja, zatim gospođa Vesna Vidojević, MOS – Odsek za saradnju sa kancelarijama za mlade i udruženja mladih i za mlade, kao i predstavnici resurs centara MOS-a za zaječarski i borsi okrug programa Mladi su zakon, Timočkog omladinskog centra i Asocijacije za razvoj opštine Bor.


S obzirom na to da postojeća Nacionalna strategija za mlade („Sl. glasnik RS”, br. 55/08) i Akcioni plan za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade za period od 2009. do 2014. godine („Sl. glasnik RS“, br. 7/09) ističu krajem 2014. godine, kao i na to da je odredbama Zakona o mladima („Sl. glasnik RS”, broj 50/11) predviđeno da se strategija za mlade donosi na deset godina Ministarstvo omladine i sporta u maju 2014. godine započelo je proces izrade nove strategije i akcionog plana. Za potrebe izrade strategije Vlada RS je u julu formirala i Radnu grupu za izradu Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine i Akcionog plana za njeno sprovođenje („Sl. glasnik RS“, br. 81/2014) koja će izraditi prvi radni nacrt nove strategije i akcionog plana. Prema planu izrade za oktobar 2014. godine planirano je održavanje niza okruglih stolova širom Srbije kako bi u sam proces bili uključeni svi relevantni akteri omladinske politike.

Nacrt nove strategije i akcionog plana možete preuzeti sa sajta Timočkog omladinskog centra www.toc.rs, sajta Ministarstva omladine i sporta: www.mos.gov.rs ili omladinskog internet portala www.mos.gov.rs/mladisuzakon .


Izvor Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : Časopis „Istok“, broj 10

Novi, jubilarni broj „Istoka“ je sa 220 strana do sada najobimniji. „Istok“ ...