Home / Timocka krajina / Knjaževac / Obeleženo Badnje veče u Knjaževcu (Foto & VIdeo)

Obeleženo Badnje veče u Knjaževcu (Foto & VIdeo)

Badnje veče Knjaževac 2015

Večernjom službom u crkvi Sv. Đorđa i tradicionalnim paljenjem
badnjaka na gradskom trgu, večeras je u Knjaževcu obeleženo Badnje veče.

Božićnu čestitku okupljenim Knjaževčanima uputio je predsednik opštine Milan Đokić , rekavši da kao što se na velike praznike okupljamo oko trpeze i krsta, te lomimo česnicu, tako je dobro zajedno se okupiti oko Knjaževca.

Kao što je Hristova vera kroz vekove prolazila kroz razna postradanja, ali je uvek opstajala, tako je i Knjaževac prolazio kroz razne tegobe, muke i iskušenja, ali je uvek opstajao zato što su Knjaževčani imali snage i bili složni, rekao je Đokić i poželeo svima srećno Badnje veče i predstojeći Božić.

Građanima opštine Knjaževac zatim se obratio i protojerej Siniša Đorđević.U svojoj božićnoj poruci protojerej Siniša Đorđević, pozvao je Knjaževčane da se približe crkvi i Bogu.
“Da se Hristos nije rodio, ne bismo se ni mi rodili, a nebismo ni vaskrsli. U Knjaževcu na najsvečaniji način proslavljamo božićne, uskršnje praznike, Đurđevdan. Duh nam je u velikom usponu. Neka se krsti sve što nije kršteno, neka se pričeste svi koji se nisu pričestili !“
NAkon toga su najmlađi Knjaževčani lomili česnicu i dobili poklone, a stariji su mogli da se okrepe grejanom rakijom i provesele uz zvuke truba “Timočkih veseljaka“.

U nastavku teksta možete videti kako je proteklo Badnje veče u Knjaževcu (Foto & Video)


Svim pravoslavnim hrišćanima eparhije Timočke, onima u našoj zemlji Srbiji i onima u dijaspori i rasejanju, radosno upućujemo božićne pozdrave sa molitvenim željama da sve vas Bogomladenac Hristos obasja Svojom nezalaznom svetlošću i daruje vam sva neprolazna blaga, kaže se u Božićnoj čestitki episkopa Timočkog Ilariona.

Slaveći zajedno sa horovima anđela novorođenog Bogomladenca u vremenu i Boga na visinama u večnosti doprinesemo svojom dobrom voljom jedinstvu, radosti i miru među ljudima na zemlji. U čestitki vladike Ilariona, Eparhija Timočka svima želi srećnu i Bogom blagoslovenu Novu 2015. godinu milosti Gospodnje, radosnim božićnim pozdravom Mir božji – Hristos se rodi.


 

Izvor Knjaževačke vesti

 

Leave a Reply

x

Check Also

Prezentacija rakija brenda “Gospodska“ (Foto & Video)

– U Domu kulture u Knjaževcu je krajem protekle nedelje Firma “Frutimo“ ...