Home / Vesti iz Knjazevca / Festival kulture mladih Srbije / Ministarstvo kulture i informisanja sufinansira projekte u Knjaževcuu

Ministarstvo kulture i informisanja sufinansira projekte u Knjaževcuu

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

  Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije tokom 2015.godine sufinansirajuće tri projekta u Zavičajnom muzeju u Knjaževcu ukupne vrednosti od 1.300.000 dinara. Isto ministarstvo će sa 200.000 dinara finansirati i projekat zavičajnog muzeja “Muzej za sve“, namenjen osobama sa invaliditetom.

Ministarstvo je konkurs raspisalo u februaru, nakon kojeg je Knjaževačkom muzeju odobreno 915.000 dinara za unapredjenje stalne postavke u Muzeju grada u kući Ace Stanojevića, dok je 120.000 dinara namenjeno očuvanju nematerijalnog kulturnog nasledja pri čemu će biti finansirana Letnja škola tradicionalnih zanata.Arheološkom institutu u Beogradu Ministarstvo je odobrilo 300.000 dinara za istraživanje, prezentaciju i promociju rimskog utvrdjenja Timacum minus u Ravni.

Ministarstvo je, naime, početkom februara ove godine raspisalo konkurs za finansiranje projekata savremenog stvaralaštva, između ostalog i za oblast kulturnih delatnosti osoba sa invaliditetom. Do početka marta na konkurs je stiglo 80 prijava, od kojih je za sufinansiranje odabrano 24, među kojima i ona iz knjaževačkog muzeja.

 

 

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...