Home / Drugi pišu / Ministar razgovarao sa nastavnicima i direktorima osnovnih i srednjih škola iz Knjaževca

Ministar razgovarao sa nastavnicima i direktorima osnovnih i srednjih škola iz Knjaževca

Ministar prosvete Srđan Verbić foto b92

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas će Ministarstvo koje vodi raditi na razvoju dualnog sistema obrazovanja, koji podrazumeva veću usklađenost sa privredom i više prakse za učenike u preduzećima, u kojma će se oni kasnije zaposliti.

Verbić je na skupu u Nižoj muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru najavio promenu upisne politike u skladu sa budućim potrebama tržišta rada i u skladu sa Strategijom razvoja obrazovanja do 2020. godine.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, Verbić je razgovarao sa nastavnicima i direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja Zaječara, Kladova, Bora, Negotina i Knjaževca kako prilagoditi ponudu škola potrebama tržišta i lokalne zajednice.

Odgovarajući na pitanja nastavnika, Verbić je naveo da je potrebno ojačati vezu lokalne samouprave i škola, ali i ukazao da lokane samouprave treba da shvate da su to „njihove škole“.

Govoreći o racionalizaciji, ministar je ponovio da je potrebno ukrupnjavanje norme nastavnika tamo gde je ona „bespotrebno rasparčana“.

 

Na skupu se razgovaralo i o drugim temama iz oblasti obrazovanja, o planovima i programima, ekskurzijama, izboru direktora i školskih odobra, kao i licencama.

Ministar Verbić je ranije danas Osnovnoj školi „Ljubica Jovanović Radosavljević“ u selu Podvrška kod Kladova uručio knjige i rečnike za francuski jezik darodavca Branislava Kusa iz Beograda, koji je školi poklonio knjige iz lične biblioteke.

Izvor: Tanjug

Leave a Reply

x

Check Also

Koncert ansambla KOLO – 4.oktobra

Dom kulture Knjaževac u subotu 4.novembra organizuje koncert ansambla KOLO. Početak koncerta ...