Home / Timocka krajina / Knjaževac / Milan Živković novi VD „Sportsko turistički resursi Knjaževac“

Milan Živković novi VD „Sportsko turistički resursi Knjaževac“

Milan Živković - prima prve čestitke povodom novog imenovanja

Milan Živković – prima prve čestitke povodom novog imenovanja

Na zadnjoj 32. Sednici Skupštine opštine Knjaževac,  knjaževački odbornici usvojili su izveštaje o radu i programe poslovanja javnih preduzeća i ustanova.

Ove tačke su izazvale veću polemiku i raspravu među odbornicima.Između ostalog odbornici su usvojili predlog  o razrešenju  dužnosti direktor Javnog preduzeća Sportsko turistički resursi Damir Đošić – profesora fižičke kulture , a na mesto vršioca dužnosti direktora imenovan doskorašnji vršilac dužnosti direktora Muzeja Milan Živković inače diplomiranog politikologa za medjunarodne poslove.

Inače Vršilac dužnosti direktora se imenuje na mandatni period ne duži od šest meseci.

KOMISIJA ZA IMENOVANJA I POSTAVLJENJA, ODLIKOVANJA I NAGRADE : Obrazloženje preduzeća:  Uz Rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća ,Sportsko turistički resursi Knjaževac“


Knjaževac članom 13, 48. i 49. Odluke o promeni osnivačkog akta Javnog preduzeća „Sportsko turistički resursi Knjaževac“ Knjaževac radi usklađivanja sa zakonskim propisima („Sl. list opštine Knjaževac“, broj 4/2013 i 6/2013) propisano je da Skupština opštine imenuje i razrešava vršioca dužnosti direktora. Članom 48. predviđeno je da Skupština opštine vršioca dužnosti direktora imenuje izmedju ostalog ukoliko direktoru prestane mandat zbog isteka perioda na koji je imenovan, zbog podnošenja ostavke ili u slučaju razrešenja pre isteka mandata, a članom 49. propisano je da Skupština opštine imenuje vršioca dužnosti direktora na mandatni period ne duži od 6 meseci. Dosadašnji direktor Damir Ćošić, podneo je pisanu ostavku na mesto direktora dana 05.03.2015. godine. Odbornička grupa „Volim Knjaževac“ dostavila je predlog za imenovanje vršioca dužnosti direktora – Milana Živkovića. Milan Živković, diplomirani politikolog za medjunarodne poslove, rođen je 1980. godine u Sarajevu, a osnovnu i srednju školu završio u Knjaževcu.

Na Univerzitetu u Beogradu završio je Fakultet političkih nauka – smer medjunarodni odnosi i stekao zvanje diplomirani politikolog za mefijunarodne poslove. Od 2009. do 2013. godine obavlja poslove rukovodjenja u procesu proizvodnje, marketinga i prodaje proizvoda SZR „Podrum Živković“, gde je kao vlasnik i direktor stekao organizaciono i upravljačko iskustvo.

Komisija za imenovanja i postavljenja, odlikovanja i nagrade, na svojoj sednici utvrdila je Predlog rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća „Sportsko turistički resursi Knjaževac Knjaževac i predlaže Skupštini donošenje rešenja kao u predlogu.

Inače rešenje stupa na snagu danom donošenja , a objaviće se u „Službenom listu opštine Knjaževac“.


Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...